NAJBOLJI KAD JE NAJPOTREBNIJE: Proleter nakon preokreta stigao do trijumfa protiv odličnog sastava Kozare!

Autor:

Sport

21.04.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako bitni bodovi za nastavak prvenstva.

NAJBOLJI KAD JE NAJPOTREBNIJE: Proleter nakon preokreta stigao do trijumfa protiv odličnog sastava Kozare!

Foto: OFK Proleter Banatski Karlovac

U okviru 24. kola Vojvođanske lige Istok ekipa Proletera iz Banatskog Karlovca ugostila je sastav Kozare iz Banatskog Novog Sela. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12. pozicije i 23 osvojena boda, dok su gosti bili na petom mestu sa 16 bodova više.

Republika

Od starta prolećnog dela prvenstva domaći su na osam utakmica zabeležili isto toliko bodova, dok su gosti osvojili četiri više. Proleter se nalazi u donjem delu tabele, u kombinaciji je za potencijalnu borbu za opstanak, pa svaki bod vredi mnogo.

Jako ozbiljno su ušli domaći u meč, pametno su igrali, strpljivo su kreirani napadi, ali su do prvog pogotka na utakmici stigli ipak gosti. Igrao se deveti minut kada je Stevan Zeljković savladao golmana Tešovića, 1:0 za Kozaru. 

Domaći su nastavili da drže loptu u svom posedu, kreirali su par poluprilika tokom prvog dela meča, ali bez nove promene rezultata. Na desetominutni odmor se ide minimalnom prednošću tima iz Banatskog Novog Sela.

Republika

Foto: OFK Proleter Banatski Karlovac

Poster koji je privukao navijače na tribine

Nošeni publikom sa tribina domaći kreću u drugi deo meča silno motivisani da stignu do pogotka. Fudbalski su bili spremni fudbaleri Proletera da se "pobiju" za svaku loptu, i to im se na isteku 63. minuta isplatilo. Dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara, a isti je u pogodak pretvorio Saša Tomić, 1:1.

Samo tri minuta kasnije, nakon kornera Dalibor Laka zakucava loptu pod prečku, veliko slavlje domaćih fudbalera i navijača, Proleter vodi po prvi put na susretu, 2:1. Ovaj gol dodatno je motivisao domaće, u nastavku su zaigrali još bolji, stvorili su par izglednih prilika, ali nove promene rezultata ipak nije bilo.

OFK Proleter (Banatski Karlovac) - Kozara (Banatsko Novo Selo) 2:1 (0:1)

Proleter: Tešović, Laka, Đorđević (od 83' Milošević), Čučak, Tomić, Čkonjević (od 90' Marković), Jevtić, Kovač, Bogojević, Mladenović, Božin (od 60' Ivljanin)

Kozara: Ševo, Tomić (od 82' Čudanov), Bunić, Rofa (od 52' Jelača), Bunić, Misić (od 70' Knežević), Penavski, Petrović, Spahić, Francuski, Zeljković (od 82' Karanović)

Iz Proletera je nakon meča stigla poruka sledeće sadržine:

- Odlična ekipu Kozare ima sjajne igrače, došli su da se nadigravaju i na tome im skidamo kapu i čestitamo. Nećemo da zaboravimo da se zahvalimo našim navijačima i da im se još jednom izvinimo za lošu igru i pristup protiv Srpske Crnje. Idemo dalje, sledeća utakmica je u Omoljici naredne nedelje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading