BEOGRADE, SA KARABURME IME TI ODJEKUJE: Šampionski ples "romantičara" - Lazarevčani nisu imali ni promil šansi na Omladinskom stadionu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.03.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi susret u kojem je lider dočekao najbolju ekipu prolećnog dela sezone, doneo je sve ono što fudbal može da pruži.

BEOGRADE, SA KARABURME IME TI ODJEKUJE: Šampionski ples "romantičara" - Lazarevčani nisu imali ni promil šansi na Omladinskom stadionu!

Foto: OFK Beograd

I to se konačno dogodilo. Jesenji šampion Prve lige Srbije, ekipa OFK Beograda je nakon 360 minuta prolećnog fudbala uspela da zatrese protivničku mrežu i to čak četiri puta, čime je ostvarena i prva pobeda u nastavku sezone.

Sjajno su momci u plavo-beloj sportskoj opremi pristupili meču, a pored četiri pogotka, barem jo0š toliko puta se mreža Stanivukovića mogla tresti.

Sa druge strane Kolubara je nakon sjajne četiri utakmice, po malo i razočarala u prestonici i ostali su Lazarevčani dužni navijačima koji su nedeljno poslepodne proveli na Omladinskom stadionu.

Prva liga Srbije, 25. kolo:

Omladinski stadion

 
OFK Beograd (Beograd) - Kolubara (Lazarevac)
4:1 (2:0)

(S. Marković 18`, D. Georgijević 30`, N. Mituljikić 63`, D. Stojisavljević 81`; N. Furtula 71`)

- Drugo poluvreme:

Utakmica je završena.

84. min: Pokušavaju gosti da poprave utisk i možda još koji put stignu do mreže Popovića, ali u prevelikoj želji prave i početničke greške.

81. min: GOOOOOL: Šampionski ples "romantičara". Kontranapad iz fudbalskih udžbenika, a egzekutor je Dragan Stojisavljević - 4:1.

78. min: Trostruka izmena u redovima OFK Beograda.

74. min: Rastrčali su se Lazarevčani po terenu u nameri da stignu i do drugog pogotka, ali u prevelikoj želji, dolazi i do grešaka.

71. min: GOOOOOL: Sjajan skok Nikole Furtule u šesnaestercu domaćina i lopta se našla u mreži. Mogu li Lazarevčani da se vrate u utakmicu - 3:1.

Foto: OFK Beograd

Nikola Mituljikić postiže treći pogodak za "romantičare"

 

63. min: GOOOOOL: "Tačka na i". Nikola Mituljikić trese mrežu Stanivukovića čime je pitanje pobednika i definitivno rešeno - 3:0.

59. min: Pokušali su i Lazarevčani udarcem sa distance, ali opasnosti po gol OFK Beograda nije bilo.

56. min: Nova sjajna prilika za domaće, ali je udarac ka golu iz izgledne prilike bio više nego slab.

52. min: Sjajna prilika za Georgijevića, ali je Stanivuković sprečio da se njegova mreža ponovo zatrese.

49. min: Prva poluprilika za goste u nastavku meča, ali ozbiljnije pretnje za golmana Balšu Popovića nije bilo.

Kreće i odlučujućih 45 minuta meča. Sa centra su krenuli domaći fudbaleri.

- Prvo poluvreme:

Prvo poluvreme je završeno.

43. min: Nova velika prilika za domaće fudbalere, ali je ovoga puta odbrana Kolubare blagovremeno intervenisala.

Foto: Republika

Slavlje fudbalera OFK Beograda sa vernim navijačima

 

30. min: GOOOOOL: Ponovo se trese mreža Lazarevčana. Nakon sjajnog centaršuta sa pozicije desnog krila, najviši na petercu gostiju bio je Dejan Georgijević koji duplira prednost "romantičara" - 2:0.

18. min: GOOOOOL: OFK Beograd postiže prvi pogodak u prolećnom delu sezone. Kapiten Saša Marković je sjajno šutirao sa 15, 16 metara i mreža Stanivukovića se zatresla - 1:0.

 

 

11. min: Velika prilika za "romantičare". Dejan Georgijević je izašao sam pred golmana Stanivukovića, dva puta je oprobao udarac, ali je čuvar mreže Lazarevčana "skinuo dva zicera" fudbaleru u plavo-beloj sportskoj opremi.

 

 

7. min: Kontranapad gostiju tri na tri okončan je izuzetno lošim udarcem sa 18 metara. Lopta je otišla visoko iznad prečke Balše Popovića.

4. min: Prvi nagoveštaj nešto izglednije prilike. Centrirao je Srđan Nikolić, ali je lopta preletela sve fudbalere u šesnaestercu Lazarevčana i opasnosti po gol Stanivukovića nije bilo.

Utakmica je počela. Sa centra su krenuli fudbaleri Kolubare.

- Startne postave:

OFK Beograd (Beograd): Popović, Georgijević, Ilić, Marković, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Nikolić, Plavšić, Stanković, Vujadinović, Đermanović. Trener: Simo Krunić

Kolubara (Lazarevac): Stanivuković, Filipović, Furtula, Janković, Jevremović, Jovanović, Marinković, Nikolić, Savković, Tatomirović, Vasiljević. Trener: Sava Šašić

- Trenutna forma:

Na startu prolećnog dela šampionata, rivali u predstojećem derbiju, zabeležili su potpuno drugačije rezultate.

Na veliko iznenađenje kako navijača, tako i sportske javnosti, suvereni jesenji lider, ekipa OFK Beograda u četiri uvodna meča nije osetila slast pobede. "Romantičari" su zabeležili jedan remi (Inđija Toyo Tires 0:0) i čak tri poraza (RFK Novi Sad 1921 0:1, RFK Grafičar 0:2 i Tekstilac Odžaci 0:1).

Ono što prilično zabrinjava sve na staroj Karaburmi, jeste činejnica da plavo-beli tokom 360 minuta prolećnog fudbala nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu, ostvarivši gol količnik 0:4.

Sa druge strane lazarevačka Kolubara je nizom dobrih rezultata sebe stavila u položaj da može razmišljati čak i o borbi za pozicije koje po okončanju ligaškog dela sezone vode barem u baraž za popuni superligaškog karavana.

Kolubara je tokom proleća ostvarila tri trijumfa i jedan remi (na svom terenu protiv leskovačke GFK Dubočice 1:1), a ostvaren je i gol količnik 8:1.

 

 

- Prvi ovosezonski duel:

Prvi ovosezonski meč između predstojećih rivala odigran je u okviru 10. prvenstvenog kola, 2. oktobra prethodne godine u Lazarevcu i okončan je podelom bodova, rezultatom 1:1.

Domaćin je preko Stefana Stanisavljevića u 23. minutu stigao do prednosti, a "romantičari" su do izjednačenja i boda došli zahvaljujći Aleksandru Kahviću koji se u 81. minutu upisao u listu strelaca.

 

 

- Međusobni dueli:

Dve ekipe su do sada odigrale osam zvaničnih međusobnih utakmica, a ekipa sa stare Karaburme je u njima bila daleko uspešnija, s obzirom da je slavila četiri puta. Tri meča su okončana remijem, dok su Lazarevčani jedini trijumf ostvarili 30. septembra 2018. godine kada su na svom stadionu slavili rezultatom 2:1.

U navedenim duelima ostvaren je gol količnik 21:11 u koristi "romantičara".

Podsetićemo da su prvi zvanični duel OFK Beograd i Kolubara odigrali u okviru osmine finala Kupa Srbije za sezonu 2011/12, a meč je okončan ubedljivom pobedom momaka u plavo-beloj sportskoj opremi, rezultatom 5:0.

Foto: OFK Beograd

Detalj sa prvog zvaničnog meča OFK Beograda i Kolubare

 

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

Subota, 16. mart:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnički (Sremska Mitrovica) 0:1

GFK Dubočica (Leskovac) - Mladost GAT (Novi Sad) 1:2

Nedelja, 17. mart:

Tekstilac (Odžaci) - Inđija Toyo Tires (Inđija)

OFK Beograd (Beograd) - Kolubara (Lazarevac)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Smederevo 1924 (Smederevo)

Radnički (Novi Beograd) - OFK Vršac (Vršac)

Jedinstvo (Ub) - Mačva (Šabac)

Metalac (Gornji Milanovac) - GFK Sloboda (Užice)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading