ŠOK NA MARAKANI: Radnički nosi bodove iz prestonice - minimalac je bio dovoljan za tri boda!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.03.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika borba okončana je (ne)očekivanim trijumfom ekipe sa "AdmiralBet Arene".

ŠOK NA MARAKANI: Radnički nosi bodove iz prestonice - minimalac je bio dovoljan za tri boda!

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

U jednom od zanimljivijih mečeva 25. takmičarske runde Prve lige Srbije, RFK Grafičar je na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" dočekao sremskomitovački Radnički, a oko 250 okupljenih ljubitelja fudbala moglo je da uživa u superligaškoj predstavi dva kvalitetna rivala.

 

Od prvog zvižduka sudije Stefana Đokića obe ekipe su pokazale jasnu nameru da napadnu protivnika, a prvu izgledniju priliku imali su domaćini već u šestom minutu kada je Mihajlo Spasojević za korak zakasnio na upotrebljiv centaršut i izgledna prilika je otišla u nepovrat.

Polovinom prvog perioda gosti uspevaju da težište igre prenesu na polovinu "grafosa" i u takvoj konstalaciji snaga na terenu sremskomitrovački Radnički uspeva i da stigne do pogotka.

Igrao se 26. minut kada su gosti u napad krenuli iz poslednje linije. U samo tri dodavanja stigli su na ivicu šesnaesterca gde je Stefan Stanisavljević milimetarski preciznim udarcem pogodio desni donji ugao golmana Ivana Guteše za veliko slavlje momaka u belo-crvenoj sportskoj opremi.

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Trenutak odluke - Stanisavljević u 26. minutu matira Gutešu za tri boda

 

Rezultatski deficit primorao je domaćina da krene ofanzivnije ka golu Miloša Ostojića, a najbolji priliku "grafosi" su imali u 45. minutu kada je iz izgledne pozicije Ognjen Ajdar poslao loptu visoko iznad prečke.

U nastavku meča domaćin je, prama očekivanju krenuo svim raspoloživim snagama ka golu Sremskomitrovčana, ali izglednijih prilika nije bilo do nadoknade vremena kada je nakon prodora po desnoj strani lopta stigla do Nikše Delibašića koji je sa 12, 13 metara uputio udarac, ali se lopta od prečke odbila u gol-aut.

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnički (Sremska Mitrovica) 0:1 (0:1)

Strelac: S. Stanisavljević u 26. minutu za Radnički

Stadion: "Rajko Mitić", teren sa veštačkom travom

Gledalaca: 250

Sudija: Stefan Đokić

Žuti kartoni: B. Marić, F. Ogbu, V. Petrović (RFK Grafičar); A. Milić, Đ. Petrović, S. Cvetković (Radnički)

Crveni karton: B. Šljivić-kondicioni trener (Radnički)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Matić, Spasojević (Mladenović), Petrović, Babakar, Vasiljević, Ćurić, Đurić (Marić), Jovanović, Ogbu, Ajdar (Delibašić).

Radnički (Sremska Mitrovica): Ostojić, Miodragović, Ivić, Vladisavljević, Gajić (Vićentijević), Stanisavljević, Čarapić (Cvetković), Ilić (Mitrović), Petrović, Milić, Isailović.

I u narednoj rundi obe ekipe očekuju velika iskušenja. RFK Grafičar gostuje jednom od kandidata za visok plasman Smederevu 1924, dok će Sremskomitrovčani na "AdmiralBet Areni" dočekati lidera prvoligaškog karavana, ekipu OFK Beograda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading