DOGOVOR JE POSTIGNUT: Željko Obradović OSTAJE u Partizanu - potpisan je ugovor na dve godine!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme više nema...

DOGOVOR JE POSTIGNUT: Željko Obradović OSTAJE u Partizanu - potpisan je ugovor na dve godine!

Foto: Starsport

Navijači Partizana mogu da odahnu.

Kako se nezvanično saznaje Košarkaški klub Partizan i Željko Obradović nastavljaju saradnju, a novi ugovor će trofejnog trenera vezati za Humsku još dve godine.

Tokom prepodneva prvi čovek crno-belih Ostoja Mijailović je iznenada najavio konferenciju za medije, a sada je glavni razlog i otkriven. Poptuno je jasno da će na njoj i zvanično biti obelodanjeno da će Željko Obradović i u naredne dve sezone sedeti na klupo Partizana.

Šezdesetogodišnji stručnjak je svoju trenersku karijeru započeo u redovima crno-belih sa kojima je 1992. godine stigao do najvećeg uspeha u klupskoj istoriji. Partizan se te godine popeo na krov Evrope čime je postao prvi i do sada jedini košarkaški klub u Srbiji kojem je to pošlo za rukom.

Kasnije je Željko Obradović svoje klubove u još osam navrata dovodio do titule evropskog šampiona, čime je postao najtrofejniji stručnjak u istoriji igre pod obručima.

Foto: Starsport

Zajednički u nove uspehe

 

Nakon gotovo dve decenije tokom kojih je predvodio Huventud, Real Madrid, Beneton iz Treviza , atinski Panatinaikos i Fenerbahče iz Istanbula, Obradović se 25. juna 2021. godine vratio u Partizan i u prethodnoj 2022/23 sezoni uspeo je da nakon pune decenije vrati trofej ABA lige u Humsku, a istovremeno je nesrećno poražen u plej-ofu Evrolige od madridskog Reala nakn pet mečeva u seriji u kojoj su crno-beli imali prednost od 2:0 u pobedama.

Treba napomenuti da je Obradović velikih uspeha imao i s našim nacionalnim timom. Kao selektor je osvoiio zlato i bronzu na Evropskim prvenstvima 1997. i 1999. godine. Na Svetskom prvenstvu u Atini 1998. godine okitio se titulom, dok je na Olimpisjkim igrama u Atlanti 1996. godine doveo našu selekciju do srebrne medalje.

Interesantno je napomenuti da je tokom igračke karijere Željko obradović nosio opremu samo dva kluba, čačanskog Borca i Partizana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading