PODRHTAVA PRESTONICA: Lider dočekuje najbolju ekipu prolećnog dela sezone! Detalje sa velikog derbija možete ekskluzivno pratiti samo na portalu Republika.rs!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.03.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutak istine je pred njima.

PODRHTAVA PRESTONICA: Lider dočekuje najbolju ekipu prolećnog dela sezone! Detalje sa velikog derbija možete ekskluzivno pratiti samo na portalu Republika.rs!

Foto: OFK Beograd

Poloviom meseca decembra, kada je okončan jesenji deo takmičenja u okviru Prve lige Srbije, činilo se da je ekipa OFK Beograda već tada završila sav posao kada je u pitanju borba za šampionski pehar i povratak u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Međutim, sve ostvareno u prvom delu sezone dovedeno je u pitanje već nakon uvodna četiri prolećna susreta, s obzirom da su puleni trenera Sime Krunića uspeli da stignu do samo jednog boda i to protiv najbližeg pratioca ekipe Inđije Toyo Tires (0:0), ali ono što brine sve na Omladinskom stadionu, jeste činjenica da daleko najefikasnija ekipa takmičenja, nakon prolećnih 360 minuta fudbala nije uspela da pronađe put lopti do mreže protivnika.

Sa druge strane, lazarevačka Kolubara je jesen okončala na desetoj poziciji i činilo se da prošlosezonski superligaš neće imati mogućnost da se u prolećnim mesecima uključi u borbu za povratak u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Ipak, agilno rukovodstvo Lazarevčana je obavilo sjajan posao tokom zimske pauze i osetno pojačana ekipa je već sakupila deset bodova u nastavku takmičenja uz gol količnik 8:1 i već sada se nalaze na samo dva boda zaostatka od pozicije koja vodi u baraž za popunu superligaškog karavana.

Navedene dve ekipe svoj međusobni meč odigraće u nedelju 17. marta, a na osnovu do sada navedenog, jasno je da kalkulisanja ni sa jedne strane neće biti, tako da će navijači zasigurno imati prilike da uživaju u fudbalskoj predstavi.

 

 

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - Kolubara (Lazarevac)

Stadion: Omladinski stadion

Datum: Nedelja, 17. mart

Početak: 14 časova

Glavni sudija: David Matić

Pomoćne sudije: Predrag Rađen; Luka Živković

Četvrti sudija: Marko Gnjatović

Svi oni koji ne budu u mogućnosti da veliki derbi prvoligaškog karavana prate sa tribina Omladinskog stadiona, o svim detaljima sa stare Karaburme, biće informisani putem portala Republika.rs

- Parovi 25. kola Prve lige Srbije:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnički (Sremska Mitrovica)

GFK Dubočica (Leskovac) - Mladost GAT (Novi Sad)

Jedinstvo (Ub) - Mačva (Šabac)

Tekstilac (Odžaci) - Inđija (Toyo Tires)

OFK Beograd (Beograd) - Kolubara (Lazarevac)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Smederevo 1924 (Smederevo)

Radnički (Novi Beograd) - OFK Vršac (Vršac)

Metalac (Gornji Milanovac) - GFK Sloboda (Užice)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading