OČEKIVANA ODLUKA: Konačni epilog neodigrane utakmice - komisija FSS je poštovala pravilnik o takmičenju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugačiji ishod se nije ni mogao očekivati.

OČEKIVANA ODLUKA: Konačni epilog neodigrane utakmice - komisija FSS je poštovala pravilnik o takmičenju!

Foto: FK Radnički Novi Beograd

U okviru 23. kola Prve lige Srbije, šestog dana meseca marta, trebao je na stadionu u Vojvođanskoj ulici da se odigra meč između novobeogradskog Radničkog i ekipe Smedereva 1924, ali usled propusta organizatora meča, odsviran je kraj i pre nego što je duel otpočeo.

 

Naime, FK Radnički Novi Beograd kao organizator navedenog meča nije obezbedio lekarsku ekipu, vozilo hitne pomoći, što automatski po pravilnuku za takmičenje onemogućava odigravanje susreta.

S obzirom da navedeno nije otklonjeno i nakon 30 minuta od trenutka kada je meč trebao da počne, glavni sudija Lazar Pršić je odsirao kraj i poslao igrače u svlačionicu.

Prema očekivanju, nešto više od nedelju dana kasnije nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije doneli su i konačnu odluku o navedenom meču:

- Utakmica 23. kola Prve lige Srbije između FK Radnički i FK Smederevo 1924 čije je odigravanje zakazano za 6. mart 2024. godine sa početkom u 14 časova na stadionu FK Bežanija u Beogradu, registruje se službenim rezultatom 3:0 (par forfe) u korist FK Smederevo 1924 zbog kršenja člana 56. Propozicija za takmičenje u Prvoj ligi Srbije od strane FK Radnički, primenom člana 61. tačka 13. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FS Srbije.

Foto: FK Smederevo 1924

Očekivana odluka nadležnih organa FSS

 

Nakon navedene odluke ekipa novobeogradskog Radničkog je na svoj konto upisala i 12 prvenstveni poraz u aktuelnoj sezoni i sada sa 16 osvojenih bodova zauzima pretposlednju 15. poziciju na tabeli.

Sa druge strane popularni "oklopnici" sa 37 osvojenih bodova čine veliki pomak na tabeli. U ovom momentu oni su četvrtoplasirana ekipa, a navedenu poziciju dele sa ekipama Jedinstva sa Uba i leskovačke GFK Dubočice.

Kada je reč o nastavku takmičenja, u okviru 25. takmičarske runde "majstori" dočekuju OFK Vršac, dok će Smederevo 1924 nove bodove tražiti u duelu protvi novosadskih "kanarinaca".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading