CRNOGORSKI STRUČNJAK IMA NOVI KLUB: Sa Zvezdom je osvojio šampionski pehar - sada okreće novu stranicu profesionalne karijere!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2024

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekacija kluba jeste bila brza, ali je odabir novog trenera mnoge iznenadio.

CRNOGORSKI STRUČNJAK IMA NOVI KLUB: Sa Zvezdom je osvojio šampionski pehar - sada okreće novu stranicu profesionalne karijere!

Foto: Starsport

Pre tačno jedne decenije Savo Pavićević je dres kiparskog Anortozisa zamenio opremom Crvene zvezde i sa klubom sa beogradske Marakane stigao je do šampionskog pehara, da bi se tri godine kasnije u dresu subotičkog Spartaka oprostio od aktivnog igranja i posvetio se trenerskom pozivu.

 

Iako je pre četiri meseca proslavio 43. rođendan, već sada se može reći da iza sebe ima i bogato trenersko iskustvo, a ovog proleća okreće novu stranicu profesionalne karijere, s obzirom da je imenovan za novog trenera novosadskog Kabela.

Fudbalski klub Kabel je u uvodna dva prolećna kola stigao samo do jednog boda (Radnički Zrenjanin 0:0), da bi nakon prošlonedeljnog neuspeha u meču da 1. majem iz Rume (1:2), rukovodstvo kluba sa Limana odlučilo da prekine saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Milošem Penićem.

S obzirom da ekipu već u nedelju 17. marta očekuje teško gostovanje u Inđiji ekipi Železničara, klub je hitno reagovao i na poziciju prvog trenera postavilo stručnjaka bogatog igračkog, ali i trenerskog iskustva.

Reč je o Savu Pavićeviću igraču koji je pored trofeja sa Crvenom zvezdom, internacionalnu karijeru gradio u Nemačkoj, Grčkoj, Izraelu i Kipru. Kada je reč o trenerskom pozivu, Pavićević je poslednji angažman imao u novosadskoj Vojvodini u kojoj je do leta 2023. godine radio kao pomoćni trener.

 

- Savo Pavićević:

Datum rođenja: 11. decembar 1980. godine

Mesto rođenja: Vrbas

Igračka karijera: Njegoš (Lovćenac), Hajduk (Kula), Vojvodina (Novi Sad), Energi Kotbus (Nemačka), Kavala (Grčka), Makabi Tel Aviv (Izrael), Omonija Nikozija (Kipar), Hapoel Tel Aviv (Izrael), Anortozis (Kipar), Crvea zvezda (Beograd), Spartak (Subotica)

Trenerska karijera: Spartak (Subotica)-pomoćni trener, Bačka 1901 (Subotica), Radnički (Niš)-pomoćni trener, Radnički (Sombor), Vojvodina (Novi Sad)-pomoćni trener, Kabel (Novi Sad)

Kao što je već navedeno, priliku za debi na klupi Kabela Savo Pavićević će imati već predstojećeg vikenda kada će Novosađani u Sportskom centru "Leje" u Inđiji gostovati ekipi Železničara u derbiju nakon kojeg ukoliko trijumfuju, mogu ostati u trci za šampiosnki pehar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading