FINALE KUPA PROTEKLO U ZNAKU SEĆANJA NA STRADALE U MALOM ORAŠJU: Fudbal je bio u drugom planu - srpskoligaš nakon jedanaesteraca stigao do pehara!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emotivno je bilo u Osipaonici.

FINALE KUPA PROTEKLO U ZNAKU SEĆANJA NA STRADALE U MALOM ORAŠJU: Fudbal je bio u drugom planu - srpskoligaš nakon jedanaesteraca stigao do pehara!

Foto: FK Ravni Gaj

U sredu 13. marta u Osipaonici odigrano je finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza Smedereva u kojem su se sastale ekipe Ravnog Gaja iz Malog Orašja, drugolasirana ekipa Prve gradske lige Smederevo i član Srpske lige Zapad, ekipa OFK Mihajlovca.

 

Fudbaleri Ravnog Gaja na utakmicu su izašli u majcama sa natpisom: "Igramo za vas, postojimo zbog vas, kup je vaš". Dok je kapiten gostiju Aleksa Bajčić izašao u majci sa likovima stradalih momaka u Malom Orašju. Treba podsetiti da je Bajčić momak koji je trčao do manastira Tumane zajedno sa Jovanom Mitrovićem članom uprave FK Ravni Gaj i prvotimcem Inđije Toyo Tires, kako bi sakupili novac za ranjene u masakru.

Utakmica je očekivano tekla, Mihajlovčani su imali inicijativu i napadali konstantno, dok su se igrači Ravnog Gaja taktički povukli i čekali šansu iz kontri preko svojih brzonogih krila. U takvoj konstalaciji snaga na terenu, fudbaleri Ravnog Gaja su prvi pripretili. Nakon kontranapada Joksimović pasom između beka i štopera upošljava Stanojlovića koji se našao oči u oči sa golamnbom Stanojevićem, ali je čuvar mreže OFK Mihajlovca vrhovima prstiju loptu izbacio u korner.

Nakon propuštene prilike Ravnog Gaja, ekipa iz Mihajlovca preuzima inicijativu na terenu, ali je golman sastava iz Malog Orašja Dragan Dobrosavljević predstavljao nepremostivu prepreku.

Do odlaska na odmor beležimo i sjajan lob udarac kapitena Alekse Bajčića, ali je čuvara mreže Ravnog Gaja sreća pogledala u navedenoj situaciji.

Na početku drugog poluvremena Srđa Knežević nekadašnja vedeta beogradskog Partizana i aktuelni trener OFK Mihajlovca u igru ubacuje petoricu iskusnh fudbalera, ali do isteka 90 minuta fudbala, promene rezultata nije bilo.

 

O osvajaču kup trofeja odlučivali su jedanaesterci, a pobedu sa bele tačke odneli su fudbaleri OFK Mihajlovca rezultatom 4:1. U redovima pobednika svi izvođači su bili precizni, dok u redovima Ravnog Gaja Marko Krstić i Nikola Janković nisu uspeli da savladaju golmana Nemanju Stanojevića.

- Kup GFS Smederevo, finale:

Ravni Gaj (Malo Orašje) - OFK Mihajlovac (Mihajlovac) 0:0 - 1:4

Strelci sa 11. m: N. Petrović (Ravni Gaj); N. Stanić, N. Bjelanović, S. Arsenijević, S. Rakić (OFK Mihajlovac)

Stadion: FK Osipaonica

Gledalaca: 100

Ravni Gaj (Malo Orašje): Dobrosavljević, Ružić, Radovanović (Milutinović), Milic (Mihajlović), Joksimović (Ranković), Pavlović (Petrović), Milanović, Mitrović (Janković), Stanojlović, Krstić, Mladenović.

OFK Mihalovac (Mihajlovac): Stanojević, Jaćimović, Šapić (Arsenijević), Marković, Acevski (Bjelanović), Rakić, Bajčić, Đorđević (Stanić), Miliković (Kuzmanović), Milosavljević (Jovanović), Nikolić.

Na dodeli pehara još jedna emotivna i prelepa slika. Prvo su igrači i članovi stručnog staba Mihajlovca pozdravili jednim dugim i jakim aplauzom igrače Ravnog Gaja i od srca im čestitali na gladijatorskoj borbi, a zatim je kapiten Bajčić poklonio našem kapitenu koji usled povrede nije nastupio u finalu, Nikoli Mitroviću, rođenom bratu stradalog Petra i Jovana Mitrovića poklonio pehar namenjen osvajaču Kupa GFS Smederevo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading