NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENJE SEZONE NASTAVLJA DA POSRĆE: "Mlekadžije" se gostile na "Traktor Areni" - titula je sve dalje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.03.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnoj seriji se kraj ne nazire.

NAJPRIJATNIJE IZNENAĐENJE SEZONE NASTAVLJA DA POSRĆE: "Mlekadžije" se gostile na "Traktor Areni" - titula je sve dalje!

Foto: FK PKB

Fudbaleri novobeogradskog Ušća veći deo jesenjeg dela šampionata u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana smatrani su jednim od najprijatnijih iznenađenja ovosezonskog takmičenja.

 

Ekipa sa popularne "Traktor Arene" smatrana je jednim i od favorita za najviši plasman, ali su od 27. oktobra prethodne godine kada su savladali ekipu Zvezdare rezultatom 2:1, ušli u negativan niz koji i dalje traje, a u kojem su zaključno sa poslednjom odigranom utakmicom, vezali niz od šest mečeva bez trijumfa.

U okviru 18. runde Srpske lige Srbije Ušće je na stadionu pokraj novobeogradske Hale sportova "Ranko Žeravica" dočekalo PKB iz Padinske Skele i oko 250 okupljenih ljubitelja fudbala nadalo se prvom prolećnom trijumfu.

Međutim, na terenu je viđena potpuno drugačija slika od onoga što se očekivalo. Od prvog zvižduka sudije Nikole Katića gosti su bili opasniji na terenu, u nekoliko navrata su pretili golmanu Plaviću, ali promene rezultata nije bilo. 

Tek početkom drugog perioda igre Novobeograđani pokazuju i aspiracije ka protivničkom golu i prvu priliku su imali preko Bakića, ali je njegov udarac čuvar mreže "mlekadžija" ukrotio.Isti igrač je u 71. minutu imao priliku iz kategorije stoprocentnih. Našao se u situaciji "1 na 1" sa golmanom Đorđem Milovanovićem i kada su već videli loptu u mreži, Miloš Bakić je šutirao pravo u golmana gostiju.

Kazna za propušene prilike usledila je šes minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Nakon prodora Luke Rančića, usledio je udarac ka golu. Loptu je golman Viktor Plavić kratko odbio, on je stigla do Đorđa Radosavljevića koji je sproveo u mrežu za veliko slavlje gostiju.

Foto: FK PKB

Bodovi odlaze u Padinsku Skelu

 

- Srpska liga Beograd, 18. kolo:

Ušće (Novi Beograd) - PKB (Padinska Skela) 0:1 (0:0)

Strelac: Đ. Radosavljević u 84. minutu

Stadion: "Traktor Arena", Novi Beograd

Gledalaca: 250

Glavni sudija: Nikola Katić

Žuti kartoni: Beković, Ilić, Stamenković (Ušće); Lazić, Bajrami, Ognjanović, Maksimović, Stošić, Rančić (PKB)

Ušće (Novi Beograd): Plavić, Blažić (Čolić), Rak (Zvizdić), Ilić, Beković, Vukašinović, Baltić (Keser), Vukmanović, Škobalj (Ristić), Stamenković (Lazić), Bakić.

PKB (Padinska Skela): Milovanović, Klarić, Stošić, Subotić, Lazić (Maksimović), Bajrami, Ognjanović (Rančić), Radosavljević, Stakić, Jovičin (Gajić), Prodanović (Ljubević).

Narednog vikenda ekipu Ušća očekuje veliki derbi protiv lidera Zemuna u Gornjoj varoši, dok će fudbaleri PKB-a pokušati da nastave uspešan niz na svom terenu u meču protiv BASK TEK-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading