NASTAVLJA SE TREND VRAĆANJA UŽIČKE DECE: Tomić je pretežno nastupao u Srpskoj ligi - ovog proleća će se boriti za plasman u istu!

Autor:

Sport

13.02.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već je "okusio" i Prvu ligu Srbije.

NASTAVLJA SE TREND VRAĆANJA UŽIČKE DECE: Tomić je pretežno nastupao u Srpskoj ligi - ovog proleća će se boriti za plasman u istu!

Foto: FK Jedinstvo Putevi

Već šest sezona tim Jedinstva Putevi iz Užica nalazi se van Srpske lige Zapad, međutim, po trenutnom plasmanu u okviru Zapadno-moravske zone, ekipa ima odlične šanse da sledeću takmičarsku godinu započne u višem rangu takmičenja.

Republika

Sastav Jedinstva nakon jesenjeg dela prvenstva stigao je do titule jesenjeg prvaka sa učinkom od 12 trijumfa, uz po jedan remi i poraz. Bodovni saldo na koti 37 odvojio je tim od prvog pratioca na šest bodova, što je sasvim solidna zaliha za nastavak šampionata.

Prelazni rok u redovima Jedinstva otvoren je dolaskom superligaškoj pojačanja, iz Lučana stigao je mladi i talentovani Jovan Mitrović, a sada je došlo vreme za promociju drugog zimskog novajlije. 

Osmo pojačanje kluba za sezonu 23/24, odnosno drugo u aktuelnom prelaznom roku je dvadesettrogodišnji Veljko Tomić, još jedno užičko dete koje se vraća kući. Veljko stiže iz ekipe Sloga 33, u dosadašnjoj karijeri u kategoriji seniora nastupao je još i za GFK Slobodu Užice, Budućnost iz Arilja i Polet Ljubić.

Republika

Foto: FK Jedinstvo Putevi

Drugi zimski novajlija

Tomić je uglavnom nastupao u okviru Srpske lige Zapad, gde je protekle jeseni istrčao na teren na 14 utakmica. Reč je o fudbaleru koji se najbolji snalazi na poziciji zadnjeg veznog, ali svakako da može da odgovori na gotovo svim mestima u veznom redu. Kao najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri se svakako ističu partije u okviru Prve lige Srbije, gde je na deset utakmica uspeo da zabeleži i jedan pogodak.

Veljku će ovo biti prvi mandat u dresu Jedinstva, nema sumnje da će njegovo dosadašnje iskustvo, pretežno iz srpskoligaškog karavana dosta značiti u nastavku prvenstva u borbi za plasman u viši rang takmičenja. Veliki "bonus" za Tomića je i to što je on još jedan "domaći fudbaler", koji se vraća kući, u grad u kojem je napravio i prve fudbalske korake.

Drugi deo prvenstva Zapadno-moravske zone startuje sredinom marta, sastav Jedinstva u prvom kolu nastavka (17.03) gostuje ekipi Jedinstva (Konjevići).

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading