SUPERLIGAŠKO POJAČANJE U JESENJEM PRVAKU: Borbu za šampionski pehar nastavljaju sa njim u sastavu!

Autor:

Sport

10.02.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan posao uprave!

SUPERLIGAŠKO POJAČANJE U JESENJEM PRVAKU: Borbu za šampionski pehar nastavljaju sa njim u sastavu!

Foto: FK Jedinstvo Putevi

Mitrović zvanično promovisan

Već par godina ekipa Jedinstva nalazi se u samom vrhu Zapadno-moravske zone, klub teži povratku u Srpsku ligu Zapad gde je poslednji put bio u sezoni 17/18.

Republika

Sastav Jedinstva zimsku pauzu provodi na liderskoj poziciji na tabeli, sa učinkom od 13 trijumfa, uz po jedan remi i poraz. Oba "kiksa" ekipa je zabeležila na gostovanjima, "iks" protiv Slobode iz Čačka (2:2), dok je bez bodova ostala protiv Polimlja (2:1). Gol razlika 34:6, dovela je do toga da u Užicu "stanuje" najbolja odbrana u ligi.

Uprava kluba je ojačala tim na određenim pozicijama, i ovih dana je krenula sa zvaničnom promocijom pojačanja. Prvi novajlija u zimskog periodu je superligaško pojačanje, užičko dete, Jovan Mitrović.

Ovaj dvadesetogodišnji fudbaler član je Mladosti iz Lučana, ali je uglavnom vreme provodio na pozajmicama. Prvi deo aktuelne sezone proveo je u Slogi 33, i u prvom delu Srpske lige Zapad zabeležio je 14 nastupa uz dva pogotka.

Republika

Foto: FK Jedinstvo Putevi

Prvi zimski novajlija

Jovan je već sa 16 godina prepoznat kao jedan od velikih talenata užičkog fudbala, te je tako jako rano debitovao za užičku Slobodu, ubrzo je stigao poziv Mladosti, koji je prihatio. U dosadašnjoj karijeri pored Lučana i Užice, nastupao je i za Slogu iz bajine Bašte, kao i imenjaka sa Petrovca na Mlavi. 

Najbolje se snalazi na krilnim pozicijama, ali mu nije strano igranje na poziciji prednjeg veznog igrača. Najveći "uspeh" u karijeri su mu 2 nastupa u Super ligi Srbije, a ovo će mu biti prvi mandat u užičkom Jedinstvu.

Prolećni deo prvenstva jesenji prvak otvara na gostovanju imenjaku iz Konjevića, i biće to jako bitan ispit za lidera, imajući u vidu da je to ekipa koja se nalazi u samom vrhu tabele.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading