KVARTET NOVAJLIJA SE VEĆ DOKAZAO: Ako se po jutru dan poznaje, očekuje ih jako kvalitetno proleće!

Autor:

Sport

09.02.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast upravi kluba!

KVARTET NOVAJLIJA SE VEĆ DOKAZAO: Ako se po jutru dan poznaje, očekuje ih jako kvalitetno proleće!

Foto: FK Mladi Borac Sedlare

Klub iz Sedlara u poslednjih par godina raste i razvija se na gotovo svim nivoima, prošlogodišnji osvajač sedme pozicije Zone Zapad u aktuelnom prvenstvu beleži još bolje rezultate.

Republika

Zimsku pauzu sastav Mladog Borca provodi na šestoj poziciji sa bodovnim saldom na koti 21. Gotovo svi porazi (četiri od pet), zabeleženi su na gostovanjima, pa će ekipa na proleće, pred svojim navijačima imati priliku za revanš i za napredak na tabeli.

Uprava kluba je tokom zime pažljivo analizirala raspoloživi igrački kadar, i isto je tokom aktuelnog transfer perioda ojačala sa četiri nova fudbalera. Spojem mladosti i iskustva, po dosadašnjim rezultatima u pripremnog periodu dobitna je kombinacija za nastavak šampionata.

Andrej Aćimović i Mario Didanović stigli su kao iskusni igrači koji su dobro upoznati sa ligom, rivalima i uslovima. Sigurno je da će oni na terenu doneti određenu mirnoću i kvalitet, i da će dosta značiti na putu ka što boljem plasmanu. Odluka uprave je da se igrački kadar osveži i sa mladim fudbalerima, i tu je odluka pala na Lazara Jevremovića i Dušana Stojkovića. Oni će na proleće dobiti svoju priliku da se dokažu i pokažu na terenu, i da zasluže sve više i više minuta, kako u startnoj postavi, tako i na samim utakmicama.

Aćimović je odbrambeni igrač, u mlađim kategorijama nastupao je za OFK Beograd i Jagodinu, dok je seniorske minute "pekao" u Radničkom iz Svilajnca i Orlovima iz Jasenova. Didanović stiže da ojača vezni red, u dosadašnjoj karijeri igrao je za Jasenicu, imenjaka iz Velikog Orašja, Šumadinac, Vihod, Kušiljevo i Jasenovo.

Jevremović će na proleće biti konkurent za poziciju "jedinice", prve golmanske korake napravio je u mlađim kategorijama Jagodine, kasnije je nastupao za Tabane, Lugomir (Rakitovo), Radnički iz Svilajnca, Borac (Žabari).. Stojković će zajedno sa Aćimovićem osvežiti defanzivnu liniju tima, reč je o najmlađem pojačanju iz "kvarteta novajlija", nastupao je za Jagodinu i Radnički (Svilajnac).

Igrači se uveliko nalaze u pripremnom periodu, do sada su odigrana dva kontrolna meča, oba puta su zabeleženi trijumfa. Mladi Borac je slavio na gostovanju Budućnosti iz Milive (5:1), dok je pobeda zabeležena i protiv Tabana (4:1).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading