NOVOGODIŠNJI INTERVJU: Bio je član najslavnije generacije Crvene zvezde, a danas na klupi obara sve rekorde! Srbija u njemu dobija velikog stručnjaka!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.01.2024

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svoje ime je upisao zlatnim slovima u analima Crvene zvezde i srpskog fudbala, a danas gradi trenersku karijeru koja preti da nadmaši igračka ostvarenja.

NOVOGODIŠNJI INTERVJU: Bio je član najslavnije generacije Crvene zvezde, a danas na klupi obara sve rekorde! Srbija u njemu dobija velikog stručnjaka!

Foto: Starsport

Leta 2023. godine fudbaleri kruševačkog Trayala zahvaljujući seriji loših rezultata morali su da napuste prvoligaško društvo i da od jeseni krenu u borbu za bodove u okviru istočne grupe srpskoligaškog karavana.

 

Sa današnje takče gledišta može se reći da se ključni trenutak u povratku kluba na pozicije koje mu po svim parametrima pripadaju, dogodio polovinom juna meseca kada je na klupu popularnih "gumara" seo Ivica Momčilović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde iz njenih najboljih istorijskih dana i strateg koji upravo u Kruševcu započeo svoju trenersku karijeru u seniorskom fudbalu.

Svega pet meseci kasnije Trayal je suvereni vladar srpskoligaškog istoka. U 15 prvenstvenih mečeva zabeležio je isto toliko pobeda, uz 38 postignutih i svega šest primljenih pogodaka.

Strateg koji je obeležio jesen u srpskom klupskom fudbalu, ekskluzivno za naš portal je analizirao sve što je učinjeno u prethodnom periodu:

- Nakon svega što smo uradili u prethodnoj polusezoni, ne možemo, a da ne budemo zadovoljni. Dovoljno je reći da smo u 15 utakmica ostvarili isto toliko pobeda. Imamo veliku bodovnu prednost pred nastavak borbe za bodove, ali opuštanja ne sme biti. 

"Gumari" su bili više nego dominantni tokom prvog dela takmičenja:

- Kada sam došao u klub, stigao sam u zdravu sredinu koja je nesrećno ispala iz Prve lige Srbije, ali su svi u klubu znali šta im je činiti u tom trenutku. Formiran je dobar igrački kadar, mlada ekipa koja zna šta želi i kako to da ostvari.

Kruševljani se praktično već sada mogu smatrati učesnikom drugog stepena srpskog klupskog fudbala od jeseni 2024. godine. Da li će se tokom zime raditi na osveženju i jačanju igračkog kadra:

- Već sa istakao da posedujemo dobar potencijal u trenutnom sastavu, ali su svakako pojačanja dobrodošla. Videćemo i da li će biti na tržištu igrača koji mogu unaprediti našu igru. Dobro je poznata činjenica da se tokom zimskog prelaznog roka transferi mnogo teže realizuju.

Iz gore navedenog može se izvući zaključak da ostajete na klupi Trayala?

- Trenerski posao je takav da se nikada ne zna, ali slobodno mogu reći da ostajem u Kruševcu, a po okončanju sezone sešću sa ljudima iz kluba i ako nam se ambicije poklope, zaista nemam razloga da odlazim iz Trayala.

 

- Ivica Momčilović:

Datum rođenja: 4. oktobar 1967. g.

Mesto rođenja. Bojnik

Igračka karijera: Napredak (Kruševac), Crvena zvezda (Beograd), Rad (Beograd), AEL Limasol (Kipar), Treleborg (Švedska)

Trenerska karijera: Crvena zvezda (Beograd)-pomoćni trener, Levski Sofija (Bugarska)-savetnik, Trayal (Kruševac)

Interesantno je napomenuti da su se u okviru Prve lige Srbije, tokom prethodne jeseni četiri srpskoligaša iz takmičarske 2022/23 godine, našle među prvih pet ekipa:

- O tome sam baš nedavno razgovarao sa ljudima u klubu. Evidentno je da razlika u kvalitetu nije velika i da srpskoligaški klubovi imaju šta da ponude u drugom stepenu takmičenja. I Trayal bi mogao da krene tim stopama. Uz tri, četiri pojačanja, sve je moguće. Moje ambicije su svakako superligaške.

Bili ste deo najslavnije generacije Crvene zvezde, da li postoje želje da jednog dana sednete i na klupu aktuelnog šampiona:

- Dobro se zna da sam veliki Zvezdaš i kao takvom bi bila velika čast da jednog dana sedne na klupu crveno-belih. Međutim, to je nešto što je zaista u ovom momentu daleko. Na meni je da radim, da se usavršavam, a sve ostalo će zavisiti i od ljudi na Marakani - zaključio je u novogodišnjem razgovoru za naš portal, trener koji je u prethodmoj jeseni ostvario fantastične rezultate na klupi kruševačkog kluba.

Ka da je reč o nastavku takmičenja, prolećna premijera je zakazana za treći dan meseca marta kada će Kruševljani gostovati u Meševu istoimenoj ekipi i kada će faktički za "gumare" otpočeti period pripreme za učešće u prvoligaškom karavanu od jeseni 2024. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mare

01.01.2024 12:45

Sve ok,al' njima generalno ni ne treba trener,ko je vlasnik kluba se zna, iza njih stoji najvisi drzavni vrh,kompletan savez istocne Srbije,kompletna sudijska organizacija.Prvenstvo cirkus,pobednik se znao i pre pocetka prvenstva,isto kao i u Prvoj ligi.