PITANJE TRENERA JE REŠENO: Na srpskom "Old Trafordu" sa njim napadaju plasman u viši rang takmičenja!

Autor:

Sport

30.12.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan trener!

PITANJE TRENERA JE REŠENO: Na srpskom "Old Trafordu" sa njim napadaju plasman u viši rang takmičenja!

Foto: GFK Dubočica

Vratila se ekipa Dubočice iz Leskovca nakon dve godine u prvoligaški karavan, ali po svemu prikazanom tokom nedavno završene jeseni, ne planira da se dugo zadrži u ovog rangu takmičenja.

Republika

Na zatvaranju prvog dela sezone Prve lige Srbije, u Leskovcu je odigran meč između Dubočice i Inđije, tada je domaćin ostvario pobedu od 2:1, i osigurao je deobu druge pozicije za zimsku pauzu. Nakon meča iskusni trener Dejan Čelar saopštio je svima da napušta klupu tima iz Leskovca.

Uprava kluba sa srpskog "Old Traforda" sagledala je sve dostupne opcije, i pre par sati je i zvanično promovisala novog šefa stručnog štaba. Marjan Živković (50) preuzeo je klupu aktuelnog jesenjeg vicešampiona, i zajedno sa igračima će na proleće "pojuriti" istorijski plasman u najjači rang takmičenja u našoj zemlji.

 

 

Iskusni 50-to godišnji stručnja rođen je u Pirotu, poslednji angažman imao je u ekipi SC Al-Orouba (Oman), van granica naše zemlje vodio je još i Al Suwaiq (Oman), Al-Shabab (Kuvajt), FC Shenyang Dongjin (Kina), Belasicu (Makedonija) i FC Al Shamal (Doha, Katar). U našoj zemlji pored matičnog Radničkog iz Pirota, bio je i šef struke Novog Pazara, Kolubare, Obilića i Hajduka iz Beograda.

Živković je kroz igračku karijeru imao takođe zanimljiv put, Radnički iz Pirota je opet imao važan deo njegovog života, nastupao je i za OFK Beograd, Radnički iz Niša, Železničar iz Beograda, Crvenu zvezdu, dok je sa Obilićem stigao do titule prvaka naše zemlje. Inostranu karijeru gradio je u NJ Yoyo u Kini i Liteksu u Bugarskoj. 

Zanimljivo da je nakon Čelara, koji je radio u Radničkom iz Pirota, uprava Dubočice dogovorila saradnju sa još jednim trenerom, koji je u svojoj karijeri dobar period proveo u Pirotu.

BONUS VIDEO: 


 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading