BEZ STARCA NEMA UDARCA: Povratak nakon gotovo decenije i po - iskusni fudbaler će biti ključ ostvarenja klupskih ciljeva! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.12.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak korenima...

BEZ STARCA NEMA UDARCA: Povratak nakon gotovo decenije i po - iskusni fudbaler će biti ključ ostvarenja klupskih ciljeva! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Fudbaleri Metalca iz Gornjeg Milanovaca tek u samom finišu jesenjeg dela šampionata u okviru Prve lige Srbije. uspeli su da vežu nekoliko pozitivnh rezultata čime su pobegli iz zone ispadanja i odlučujuće prolećne borbe dočekuju sa daleko više optimizma.

 

Istovremeno, rukovodstvo kluba uveliko radi na jačanju igračkog kadra, a prvo pojačanje jeste nekadašnji član plavo-belih, Crvene zvezde, kao i srpski reprezentativac Marko Mirić.

Iskusni tridesetšestogodišnji fudbaler se vraća u grad podno planine Rudnik nakon gotovo pune decenije i po, a po potpisivanju ugovora Mirić je za zvanični klupski portal izjavio:

- Evidentan je pomak Metalca nabolje od dolaska Otaševića na čelo stručnog štaba i uveren sam da u drugom delu sezone možemo mnogo toga dobrog na napravimo. Dolazim u jedan poletan tim pun energije; još je rano za prognoze, ali moja je želja da neki prvi cilj za sve nas bude ulazak u plej-of.

Fudbaler bogatog internacionalnog iskustva objasnio je kako je došlo i do ponovne saradnje sa Gornjomilanovčanima:

- Čim su me pozvali iz Metalca, a razgovarao sam i sa sportskim direktorom Vuksanovićem, sa prvim čovekom kluba Vukadinovićem, i sa trenerom Otaševićem, koga takođe dobro poznajem, osetio sam potrebu da se odužim klubu koji je obeležio moje početke. Čak tri poslednja prelazna roka bio sam blizu da se vratim u Milanovac, ali neke kockice se nisu poklapale tada, možda i mojom krivicom. Ljudi iz kluba su i pored toga imali strpljenja za mene i sada je možda još bolji trenutak da ponovo zajedno krenemo ka rezultatima koje ovakav klub zaslužuje.

 

- Marko Mirić:

Datum rođenja: 26. mart 1987. godine

Mesto rođenja: Kragujevac

Pozicija u timu: vezni fudbaler/krilni napadač

Igračka karijera: Vodojaža (Grošnica), Metalac (Gornji Milanovac), Spartak (Subotica), Crvena zvezda (Beograd), Radnički 1923 (Kragujevac), Minsk (Belorusija), Slaven Belupo (Hrvatska), Lokeren (Belgija), Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Mladost (Lučani)

Reprezentativna karijera: Srbija (3 ut.)

Priliku za novi debi u plavo-belom dresu, Marko Mirić će imati u prolećnoj premijeri kada će Metalac na svom terenu dočekati ekipu Smedereva 1924. Meč je planiran za 24. februar 2024. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading