OČEKIVANA ODLUKA: Crno-beli vraćaju mladog golmana - među "oklopnicima" je talenat predočio u kvalitet! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.12.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne partije u prvoligaškoj konkurenciji nisu ostale neprimećene.

OČEKIVANA ODLUKA: Crno-beli vraćaju mladog golmana - među "oklopnicima" je talenat predočio u kvalitet! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Smederevo 1924

Fudbaleri Smedereva 1924 jesenji deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali su na petoj poziciji što se svakako može smatrati zadovoljavajućim ostvarenjem, a posebno kada se zna da je ekipa prethodne takmičarske godine bila član zapadne grupe srpkoligaškog karavana.

 

Popularni "oklopnici" su u 20 prvenstvenih mečeva ostvarili skor od sedam pobeda, devet remija i četiri poraza, a posebno treba istaći da se mreža Smederevaca tokom prvog dela šampionata tresla svega 15 puta i po tom parametru bolji od njih su samo Tekstilac iz Odžaka, OFK Beograd i šabačka Mačva.

Svakako najzaslužniji za navedeno ostvarenje jeste mladi devetnaestogodišnji čuvar mreže Lazar Kaličanin koji je zabeležio 18 nastupa tokom kojih je savladan 13 puta.

S obzirom da mu je po okončanju takmičarske 2023. godine istekla pozajmica, njegov matični klub, beogradski Čukarički je odlučio da talentovanog golmana vrati na Banovo brdo.

 

- Lazar Kaličanin:

Datum rođenja: 21. maj 2004. godine

Mesto rođenja: Trstenik

Pozicija u timu: golman

Igračka karijera: OFK Beograd U-15 (Beograd), Čukarički U-17 (Beograd), Čukarički U-19 (Beograd), Smederevo 1924 (Smederevo)

Reprezentativna karijera: Srbija-mlađe kategorije (7 ut.)

Nakon godinu i po dana Kaličanin se vraća među crno-bele, a Smederevci će biti osetno oslabljeni tokom predstojećeg proleća kada će na programu biti i ključni mečevi u borbi za plasman u vrh tabele.

Da podsetimo, Smederevo 1924 u prolećnoj premijeri gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu. Navedeni susret je zakazan za 24. februar 2024. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading