LESKOVČANI SE "UMEŠALI" U VRH TABELE: Trijumf nad Inđijom vredan "zimovanja" na drugom mestu!

Autor:

Sport

14.12.2023

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prisutna publika je imala šta da vidi.

LESKOVČANI SE "UMEŠALI" U VRH TABELE: Trijumf nad Inđijom vredan "zimovanja" na drugom mestu!

Foto: GFK Dubočica

Slavlje u svlačionici

Danas je stadionu u Leskovcu odigran odloženi meč 17. kola Prve lige Srbije u kojem je domaća Dubočica ugostila sastav Inđije. Gosti su na ovaj duel došli sa druge pozicije (34 osvojena boda), dok je njihov rival sa tri boda manje bio na trećem mestu u ligi.

Republika

Odlučio je domaćin da otvori kapije svog stadiona za poslednji meč u ovoj godini, što je doprinelo da na tribinama bude solidan broj gledalaca. Od prvog minuta igralo se pod visokim intenzitetom, igrači na obe strane su u meč ušli sa namerom da trijumfom odu na zimsku pauzu.

I pored prilika na obe strane, prvi put se mreža zatresla pred sam kraj prvog poluvremena, na isteku 43. minuta kada je nakon prodora po levoj strani, lopta na nekih 10 metara od gola stigla do kapitena Dubočice, Dušana Savića, koji je lagano sprovodi do mreže, 1:0. Nisu se gosti predali, ubrzo su nakon ubačene lopte i nešto slabije reakcije odbrane protivnika stigli do izjednačenja, strelac za Inđiju bio je Milan Maričić, na poluvremenu 1:1. 

Republika

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Detalj sa meča

Situacija na terenu se od starta drugog poluvremena nije menjala, ofanzivni pristup na obe strane rezultirao je velikim brojem prilika pred golmanima, ali su mreže mirovale. Odbrambeni fudbaleri uspevali su da odbiju sve napade, dok su i golmani svojim reakcijama bili na visini zadatka. 

Kada su mnog mislili da će se utakmica završiti podelom bodova, "javio" se fudbaler domaćih, Đorđe Belić, koji je doneo veliku radost publici na tribinama. Stigla je lopta u posed Beliću, krenuo je sam ka golu Inđije, stigao je do kaznenog prostora, odakle je uputio snažan udarac, koji je prevario golmana Velimirovića, 2:1 za Dubočicu na isteku 88. minuta. 

Do poslednjeg sudijskog zvižduka gosti su krenuli u totalnu ofanzivu, ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete rivalu, te su bodovi, na veliku radost oko 1200 navijača na tribinama, ostali domaćem timu.  

GFK Dubočica (Leskovac) - Inđija 2:1 (1:1)

Dubočica: Stanković, Đorđević, Stevanović, Savić, Đokić (od 63' Tasić), Đurić (od 79' Stojanović), Milić (od 66' Ljubenović), Jovančić, Belić, Momčilović, Ilić

Inđija: Velimirović, Mitrović, Đoković, Maričić (od 79' Abramušić), Đorđević (od 66' Janjić), Vrbić, Janjić (od 92' Gajilović), Desančić, Mijailović, Stojanović (od 79' Kojić), Radosavljević (od 66' Kukolj) 

Nakon ovog susreta i zvanično je završen prvi deo prvenstva prvoligaškog karvana, Dubočica je trijumfom stiga do 34 osvojena boda, i zimsku pauzu će provesti na deobi druge pozicije na tabeli, upravo sa Inđijom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading