"IGRA NERAVA" DOVELA DO NEOČEKIVANE PODELE BODOVA: Mladost GAT i Smederevo remijem zatvorili jesenji deo sezone!

Autor:

Sport

14.12.2023

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napetost na terenu nije stala dok sudija nije svirao kraj a obe ekipe napustile su teren, možemo zaključiti, ne u potpunosti zadovoljne.

"IGRA NERAVA" DOVELA DO NEOČEKIVANE PODELE BODOVA: Mladost GAT i Smederevo remijem zatvorili jesenji deo sezone!

Foto: Republika.rs

Na velelepnom stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, odigrana je zaostala utakmica 17. kola Prve lige Srbije između Mladosti GAT-a i Smedereva. Uzimajući u obzir pozicije na tabeli i mnoge druge aspekte, nije se očekivao odnos snaga koje su na terenu pokazali sami igrači. 

Republika

Prvo poluvreme oslikalo je impresivnu igru domaćina. Fudbaleri Mladosti GAT prezentovali su hitru, ofanzivnu, preciznu i požrtvovanu igru koja je imala kontinuitet i tako rezultovala sa sijasetom šansi, ali lopta kao da nije htela u gol. Prostor ispred gola pred kojim je stajao golman Smedereva Jović, neprekidno je bio popunjen igračima oba tima. 

Posebno su se istakli "gatovci" Vukčević, Čečarić, Popović i Vidović. Mnoštvo dobrih prilika ogledalo se u slobodnim udarcima u kojima se nisu dovoljno dobro "ispratili", kornera kod kojih nisu imali dovoljno sreće i igre koja je zasigurno zaslužila taj dugo iščekivan gol. 

U sedmom minutu Čečarić dolazi u poziciju "1 na 1" sa golmanom Smedereva, Vukčević je u desetom minutu imao lepu priliku kada je loptu poneo po levoj strani i zaputio je u dalji, gornji ugao nakon čega i Balbanović samostalno iznosi loptu koju šalje u prostor tik ispred gola međutim, saigrači to nisu dobro ispratili. 

Ekipa Smedereva je sa druge strane realizovala znatno manji broj napada, ali očito dovoljno kvalitetnih jer je u 39. minutu golom Nemanje Obradovića poveli su gosti rezultatom 0:1. 

Republika

Foto: Instagram.com/FK Smederevo 1924

Remi na kraju

Iako se možda očekivao pad u ugri domaćina nakon primljenog gola a sa druge strane "buđenje" fudbalera Smedereva - tako nešto se nije dogodilo. Igra iz prvog dela susreta gotovo je u potpunosti ponovljena i u drugom poluvremenu sa nekim minimalnim razlikama koje su se ogledale u igri gostiju. Gosti su ostvarili veći broj šansi, ali je sa tim uspešno izlazila na kraj odbrana domaćih. I baš onda kada je delovalo da je kraj i kada je sa lica trenera i igrača Mladosti GAT-a moglo da se pročita "da su im sve lađe potonule", u trećem minutu nadoknade sudija svira penal u korist "gatovaca." Tada gol, u 93. minutu postiže Milan Jokić za izjednačen rezultat i podelu bodova na zatvaranju jesenjeg dela sezone. 

Do kraja utakmice tenzija je bila na neverovatnom nivou. Igrači Smedereva borili su se da ne prime gol, dok je domaćin svim silama pokušavao da postigne isti. Bilo je neverovatno videti tako prgav, srčan i temperamentan fudbal. 

Nažalost obe ekipe, utakmica je završena rezultatom 1:1 i verujemo da je ostala velika žal zbog propuštenih mogućnosti sa obe strane. 

Mladost GAT (Novi Sad) - Smederevo 1924 1:1 (0:1)

Mladost: Elesin, Ilić, Tanasin, Vukčević (od 74' Vujaklija), Živković (od 54' Đuričin), Vidović (od 65' Kerkez), Balabanović (od 54' Jokić), Abaždija (od 65' Pavlica), Bugarin, Popović, Čečarić

Smederevo 1924: Jović, Ćorković, Kostić, Stojković (od 78' Radić), Dimitrijević, N. Jovanović (od 81' A. Jovanović), Ilić (od 62' Panić), Luković, Obradović, Ivić (od 62' Dragutinović), Pirgić (od 78' Radivojević)

Ovom utakmicom, kao i susretom izmedju Dubočice i Inđije Toyo Tires, zvanično je zatvoren jesenji deo sezone u Prvoj ligi Srbije. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading