SAŠA RADULOVIĆ URNISAO SAVU MANOJLOVIĆA: Savo, ne laži da su ti dobre liste! Uzmi prijavi žene kao muškarce i rešen problem!

Autor:

Vesti

15.05.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dosta je bilo osvrnuo se na problem koji je imao pokret Kreni - promeni sa listama u nekoliko beogradskih opština

SAŠA RADULOVIĆ URNISAO SAVU MANOJLOVIĆA: Savo, ne laži da su ti dobre liste! Uzmi prijavi žene kao muškarce i rešen problem!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ, Twitter/Saša Radulović

Saša Radulović, lider stranke Dosta je bilo, poručio je da je NVO opozicija, kako ih je nazvao, napravila ozbiljne greške i ističe da laganje o tome da su liste valjane- ne pomaže.

Aludirajući na Zakon o rodnoj ravnopravnosti i problem zbog koga je osporena lista u gradskoj opštini Vračar, Radulović je na Tviteru napisao: 

- Za sestrića Savu je rešenje da se dve žene sa liste izjasne kao muškarci po Zakonu o rodnoj ravnopravnosti i tako isprave brljotinu. 

Ova stranka je napravila i klip na ovu temu, a snimak je podvučen poznatim narodnjakom: "Pevaj ujko, pevaj rode, daj sestriću razonode..."

Foto: facebook.com/Tarzanija

Lider DJB Saša Radulović

Podsetimo, pokretu Kreni- promeni odbijeno je nekoliko lista u beogradskim opštinama, jer nisu u skladu sa zakonom. Na opštini Voždovac im je odbijena lista zbog neurednosti, odnosno jer se na propisanom obrascu ne nalazi ime liste. Oborene su im i liste na Vračaru i Starom gradu. 

Lista na Vračaru je odbijena jer nije bila zastupljena rodna ravnopravnost, odnosno imali su veći broj žena. Na listi nije ispoštovano da na svakih pet mesta imaju odnos polova tri prema dva, već su na listi bile spojene tri žene. 

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Savo Manojlović

Savo Manojlović, koji je kandidat za gradonačlenika ispred pokreta Kreni- promeni, najavio je potpunu blokadu izbornog procesa 2.juna, ukoliko im sve liste ne budu prihvaćene, odnosno proglašene do petka u 12 sati. 

Prvobitno su bile odbijene i liste koalicije Zeleno levi front, ali su danas u toku dana ipak proglašene validnim. Njihove liste su bile odbijene zbog dopuna Zakona o jedinstvenom biračkom spisku. Beogradski izbori biće održani 2.juna. Deo opozicije, uključujući i Stranku slobode i pravde, na čijem je čelu Dragan Đilas, odlučila je da bojkotuje ove izbore. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading