ČUDO SAM PRIRODE, A MOJI SAIGRAČI GLUPANI: Jokić oduševljen posle razbijanja Minesote (VIDEO)

Autor:

Sport

15.05.2024

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola ubacio 40 poena u petom meču, ali su mu dva momenta posebno draga.

ČUDO SAM PRIRODE, A MOJI SAIGRAČI GLUPANI: Jokić oduševljen posle razbijanja Minesote (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Denvera poveli su sa 3-2 u seriji polufinala Zapada NBA lige nakon što su savladali Minesotu sa 112:97. Srpski centar Nikola Jokić odigrao je maestralno postigavši 40 poena, uz sedam skokova i 13 asistencija. Međutim, jedan koš je sve posebno ostavio oduševljene.

Već u prvoj četvrtini je relativno lako stigao do 10 poena, a čini se da ima poseban pik na Minesotu. Nijedna druga ekipa ga nije naterala da toliko često zakucava protiv njih, pa je nakon verovatno najvišeg skoka u karijeri pre dva dana, sada još jednom zakucao moćno.

Foto: Twitter.com/printscreen/Denver Nuggets

Nikola voli da zakucava Minesotu

U jednom trenutku meča, Jokić je kao od šale probio protivničku odbranu i zatim izveo brutalno zakucavanje koje je izazvalo delirijum u dvorani. Ovo je samo jedan od primera Jokićevog izuzetnog talenta i sposobnosti da iznenadi i oduševi publiku svojim potezima. Uradio je to posle ringišpila na kom je provozao Rudija Gobera. Jokić je u akciji kada je zakucavao dobio blok od Džamala Marija. Ipak, on je posle ovakve bravure ostao skroman govoreći kako je ispred sebe imao "poljanu".

- Imao sam otvoren put ka košu i… Znate, čudo sam prirode, što da ne pokažem svoje atletske sposobnosti - nasmejano je rekao Jokić.

 

Pre meča Nikoli je uručena MVP nagrada, a njegovi saigrači su na urnebesan način proslavili ovaj uspeh. Nakon što je komesar lige, Adam Silver, uručio nagradu srpskom košarkašu, igrači Denvera su skočili na Jokića i zajedno sa njim proslavili ovaj uspeh. On se nakon meča dotakao te situacije i svojim komentarom nasmejao mnoge.

- Oni su samo glupani koji se zabavljaju. Naša leđa su i dalje uza zid. Ne želimo da odustanemo. Idemo u Minesotu po još jednu pobedu. Imali smo dobar rezultat i trebalo je to da rade. Mislim da sam odigrao dobru utakmicu. Kao što jedan od mojih dobrih prijatelja, Majk Miler, kaže "Pusti i uživaj u momentu" - rekao je Jokić, najavivši šestu utakmicu koja se igra u noći između četvrtka i petka od 2.30.

Nema sumnje da je ovakva Jokićeva igra i posledica toga što je uoči petog meča serije između Denver Nagetsa i Minesota Timbervulvsa od komesara NBA lige Adama Silvera dobio pehar za najkorisnijeg igrača ligaškog dela, čuvenu MVP nagradu. Ceremonija uručenja pehara najboljem igraču na planeti protekla je brzo, bez prisustva kamera. Adam Silver je brzo čestitao Nikoli i uručio mu trofej, nakon čega su saigrači uleteli da proslave zajedno sa njim. Ovo je bio Jokićev treći MVP trofej u poslednje četiri godine, čime se pridružio ekskluzivnom klubu najboljih igrača u istoriji NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading