ĐOKOVIĆ NAJAVIO KRAJ KARIJERE! NOVAK U DILEMI: Hoću da nastavim, ali ne mogu bez dece...

Autor:

Sport

15.05.2024

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Čoveče, to je pitanje koje postavljam sebi"

ĐOKOVIĆ NAJAVIO KRAJ KARIJERE! NOVAK U DILEMI: Hoću da nastavim, ali ne mogu bez dece...

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, najuspešniji teniser svih vremena, suočava se sa izazovima na terenu u 2024. godini. Uprkos trudu, Đoković nije uspeo da se plasira ni u jedno finale tokom ove godine, što je za njega neobično iskustvo.

Normalno je da sve to utiče na čoveka i sportistu, pa je tako i sam Novak tokom gostovanja kod Nika Kirjosa u podkastu istakao da ima sumnje o nastavku karijere, ističući odvojenost od porodice kao najveći razlog.

– Čoveče, to je pitanje koje postavljam sebi. Da budem 100 odsto iskren, ima dana kada sam motivisan, imam cilj, inspirisan sam da igram tenis, moji najbliži članovi porodice me podržavaju, daju mi energiju da izguram, da nastavim – rekao je Novak Đoković i nastavio posle kraće pauze:

Republika

Foto: Instagram.com

Novak sa sinom Stefanom

Taj mali Novak koji je sa četiri godine počeo da igra na Kopaoniku je i dalje tu i još je gladan i hoće više. Istovremeno, tu je i stariji Novak, otac, muž, koji kaže ‘ima još stvari u životu’. Dok ovo pričamo, moja deca su u Evropi i neću da ih vidim nedeljama i sve me više povređuje to što ih ostavljam.

Donekle je i normalno i racionalno što ovako razmišlja. Bliži se punoj 37. godini i najveći deo kolega iz njegove karijere se već odavno penzionisao, ili već dugo nije u vrhu.

– Ne shvatite me pogrešno, znam da ima porodica koji imaju mnogo veće probleme od mene i 100 odsto sam svestan toga, zahvalan sam za svoj život, ali samo delim svoje emocije koje sada osećam. Podeljen sam, jedan deo hoće da nastavi, a drugi oseća: ‘OK, bilo je ovo više od 20 godina neverovatnog tenisa’. To je debata koju imam sve vreme – izjavio je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading