NOVAK NAJBOLJI NA SVETU JER SU GA KAO KLINCA SLALI PO PIVO! Đoković ispričao do sada nepoznate detalje iz detinjstva

Autor:

Sport

15.05.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole otvorio dušu Niku Kirjosu.

NOVAK NAJBOLJI NA SVETU JER SU GA KAO KLINCA SLALI PO PIVO! Đoković ispričao do sada nepoznate detalje iz detinjstva

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, suočava se sa izazovima pred odlazak na Rolan Garos. Nakon poraza na mastersu u Rimu i incidenta sa navijačem, koji ga je slučajno pogodi flašicom u glavu, Nole se pojavio u podkastu Nika Kirjosa gde je otkrio detalje iz svog detinjstva i povezanost sa tenisom. Đoković je otkrio da je prvi put uzeo reket u ruke sa svega četiri godine, na planini Kopaonik u Srbiji, gde su njegovi roditelji imali restoran i pomažući radnicima da prave teniske terene.

Ova zanimljiva anegdota, dobro poznata ljubiteljima tenisa u Srbiji, otkriva kako je Nole razvio svoju ljubav prema tenisu još od najranijeg detinjstva.

 

 

- Jedan od mojih prvih snimaka sa reketom je kada sam imao četiri godine i moj otac je snimao. Bilo je to na planini Kopaonik u Srbiji, provodili smo mnogo vremena na toj planini, imali su tri terena i pomagao sam ljudima koji su tu radili da prave teren. Moji roditelji imali su restoran 50 metara od terena. Radnici su me videli da sam znatiželjan oko toga šta se događa, pa su mi rekli "Donesi nam pivo i pustićemo te da praviš teren sa nama". I to sam i radio, donosio sam im vodu i pivo, nisam naravno pio sa njima, ali radio sam i od tog trenutka sam se tako povezao sa tenisom. Nikad pre toga nisam video tenis, ali od tog trenutka sam dosađivao roditeljima svakog dana da moraju da mi kupe reket. I verujem da način na koji si vaspitavan i da je bitna ta veza sa tvojim korenima, poreklom, da održiš vezu sa svojom porodicom, ljudima koji su toliko toga žrtvovali da bi ti ostvario san - rekao je Đoković u podkastu kod Kirjosa.

Novak Đoković istakao je važnost održavanja veze sa svojim korenima i porodičnim nasleđem. Povezanost sa Srbijom, zemljom koja je prošla kroz teška vremena tokom devedesetih godina, ima poseban značaj za njega. Đoković je naglasio da je odrastanje u takvim okolnostima oblikovalo njegovu skromnost i zahvalnost za sve što je postigao u karijeri. Takođe, istakao je da je važno ostati povezan sa svojim korenima i porodicom, koja je uložila mnogo truda kako bi mu omogućila da ostvari svoje snove.

Foto: Tanjug/AP

Kirjos i Đoković

- Tako je počela ljubavna veza mene i tenisa. Povezanost sa svojim korenima je veoma važna i smatram da je vrlo bitno održavati blisku vezu sa roditeljima i sa onima koji su se žrtvovali da ti omoguće da živiš svoj san. Devedesetih je reputacija Srbije u svetu bila užasna - embargo, sankcije… Od 1992. do 1996. nijedan sportista iz Srbije nije smeo da napušta zemlju i takmiči se u međunarodnim takmičenjima. Ali, u trenucima krize se pronalazi prava snaga. Uvek podsećam sebe na to odakle dolazim. Zbog toga ostajem skroman, ali i znam da cenim sve što sam stekao. Danas sam posle 20 godina tenisa izuzetno ponosan na sve što sam postigao, ali i sad uzimam neke stvari zdravo za gotovo. Podsećam sebe na to odakle sam došao, a ljudi u mom okruženju me drže ‘pod kontrolom’ da ne poletim previše - dodao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading