ŽIVI VEČNO, DOK SU MU DECA VERNA: Navijači obeležili godišnjicu gašenja kluba - emotivno je bilo na "Karađorđevom parku"! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.12.2023

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evociranje uspomena...

ŽIVI VEČNO, DOK SU MU DECA VERNA: Navijači obeležili godišnjicu gašenja kluba - emotivno je bilo na "Karađorđevom parku"! (FOTO GALERIJA)

Foto: Facebook.com/TIFO Network

Fudbalski klub Proleter iz Zrenjanina bio je daleko poznat i na sportskoj maši nekadašnje SFR Jugoslavije. Bio je učesnik Prve savezne fudbalske lige zajedničke države, da bi raspadom zemlje postao jedan od glavnih faktora srpskog fudbala.

 

Klub u kojem su barem jedan deo karijere proveli velikani ove igre Todor Veselinović, Milan Galić, Nenad Bjeković, Žarko Soldo, Ilija i Vladimir Ivić, Slobodan Dubajić, Dejan Govedarica, Darko Kovačević, Zvonimir Vukić,..., 1997. godine predstavljao je naš fudbal u Intertoto kupu gde je zabeležio i sjajan trijumf u duelu protiv izraelskog Makabija iz Haife rezultatom 4:0.

Međutim, početak XXI veka doneo je teška vremena za zrenjaninski fudbal. U svojoj poslednjoj sezoni postojanja 2005/06 klub je trebao da se takmiči u okviru Srpske lige Vojvodina, ali je 11. decembra 2005. godine, usled nepremostivih finansijskih poteškoća, doneta odluka o gašenju kluba.

Tačno 18 godina kasnije, navijači zrenjaninskog kluba, popularni "Indijanci" posetili su stadion "Karađorđev park" i na emotivan način "obeležili" punoletstvo od kako je velikan srpskog fudbala nestao sa sportske mape.

 

Treba napomaenuti da je nakon gašenja kluba, formiran Proleter 2006 koji je 2012. godine formirao seniorski sastav i koji je godinu dana kasnije dobio odobrenje da svoje mečeve igra na legendarnom stadionu "Karađorđev park".

U ovom momentu ekipa Proletera 2006 se takmiči u okviru "B" lige FSG Zrenjanin, a jesenji deo sezone su okončali na liderskoj poziciji sa učinkom od osam pobeda, jednim remijem i isto toliko poraza.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading