DERBI KOLA NA SUPERLIGAŠKOM NIVOU: "Romantičari" savladaju odličan tim iz Odžaka golovima tek u drugom poluvremenu! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.11.2023

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako dobro izdanje Tekstilca, ali je iskustvo bilo na strani domaćina, i to je prevagnulo.

DERBI KOLA NA SUPERLIGAŠKOM NIVOU: "Romantičari" savladaju odličan tim iz Odžaka golovima tek u drugom poluvremenu! (VIDEO)

Foto: OFK Beograd

Trijumf Beograđana

Danas su odigrani mečevi odloženog devet kola Prve lige Srbije, derbi kola, a može se reći i jesenjeg dela prvenstva igran je na stadionu na Karaburmi gde je OFK Beograd ugostio sastav Tekstilca iz Odžaka.

Republika

Odlično se pokazao novajlija u ligi na gostovanju lideru, od prvog minuta gosti su pokazali da trenutna pozicija na tabeli nije slučajna, i da su dobrim igrama zasluženo u samom vrhu lige po broju osvojenih bodova.

Prvo poluvreme pripalo je u potpunosti gostima, koji su diktirali tempo meča, stvarali su prilike na polovini rivala, ali nisu uspevali da savladaju golmana Popovića. Domaći su uglavnom vrebali priliku iz kontranapada, dok je za Tekstilac najbolju priliku za vođstvo propustio Irfan Zulfić. 

Republika

Foto: OFK Beograd

"X" na poluvremenu

Drugi deo meča počeo je dosta bolje za domaćina, postavka igre i sama igra su bile potpune drugačije, i nakon deset minuta OFK Beograd je stigao do vođstva. Nakon ubačene lopte Knežević istu sa druge stative vraća u samo srce peterca, a tamo je Dejan Georgijević šalje u mrežu Tekstilca, 1:0.

 

 

Nisu gosti pali nakon primljenog gola, igra je nastavljena sa visokim intenzitetom, Zličić je u dva navrata mogao da donese izjedančenje Tekstilcu, ali je golman Popović sve odbranio, na drugoj strani Marković je pretio, ali promene rezultata nije bilo. 

Pitanje pobednika rešeno je pet minuta pred kraj regularnog toka meča, mladi Nikola Mituljikić je uspeo da pobegne odbrani rivala, i u situaciji jedan na jedan sa golmanom Braćom uspeo je da pošalje loptu iza njegović leđa, 2:0. 

OFK Beograd - Tekstilac (Odžaci) 2:0 (0:0)

OFK Beograd: Popović, Plavšić, Georgijević (od 72' Kasalica), Ilić (od 91' Stanković), Knežević (od 88' Mićić), Marković (od 88' Minić), Vujadinović, Đermanović, Nikolić, Stanković, Mituljikić (od 91' Ademi)

Tekstilac: Brać, Luković (od 85' Goldin), Marjanović, Stojanović, Princ (od 85' Rajković), Stojanović (od 61' Avram), Popović, Jovanović, Mihael (od 28' Zličić), Zulfić, Čordašić (od 71' Đurić)

Ovim trijumfom OFK Beograd je dodatno ojačao svoju prednost u odnosu na prvog pratioca, a predstojećeg vikenda ekipa dočekuje Jedinstvo sa Uba, dok će Tekstilac dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading