"NIŽE LIGE" POSETILE KRALJEVČANE: Istorija Sloge bogata misterijom i sujeverjem! (VIDEO)

Autor:

Sport

10.11.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna priča o klubu koji nikada nije izgubio nadu da će ući u Superligu Srbije.

"NIŽE LIGE" POSETILE KRALJEVČANE: Istorija Sloge bogata  misterijom i sujeverjem! (VIDEO)

Foto: Republika

FK Sloga nastao je fuzijom Slobode i Lokomotive pre mnogo godina, a zašto klub koji je iznedrio niz čuvenih igrača nikada nije ušao u Superligu Srbije zauvek će ostati misterija.
 Sujeverje vlada kada je reč o ovom klubu - stadion je na mestu gde je 1941. streljano pola Kraljeva, a sever i jug su na mestima gde su tribine, a ne golovi, te mnogi veruju da su upravo to razlozi što Sloga ne uspeva da krene nagore. Visoki bedemi i zamalterisana srča još su jedno posebno obeležje ovog nesvakidašnjeg kluba.

I dalje se prepričava utakmica s Crvenkom, kao i dolazak mlade ekipe Juventusa, a oni koji preko tri decenije prate ovaj klub pamte i nekada pune tribine i borbu za kartu više. Pod palicom trenera Trišovića, ekipa niže pobede, a svi se iskreno nadaju da će bivši reprezentativac koji je ponikao u ovom klubu ispisati istoriju i Kraljevčane uvesti u Super ligu Srbije.

I danas na ovim tribinama sede najstariji navijači Španac i Neno. Odrasli na zelenoj površini Sloge, pamte svaki detalj vezan za voljeni klub, a ne libe se ni suzu da puste.

O više nego zanimljivoj istoriji, rezultatima, utakmicama koje se i prepričavaju još uvek, planovima i ambicijama Sloge pričali su sportski novinar Aleksandar Daišević, trener, nekadašnji igrač Crvene zvezde i reprezentativac Aleksandar Trišović i najstariji i najverniji navijači Španac i Neno. 

Kako je izgledala poseta FK Sloga, pogledajte u novoj epizodi emisije "Niže lige", koja će biti premijerno prikazana večeras u 20 časova na Jutjub kanalu Republika news.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading