IVANA ŠPANOVIĆ NIKAD SPREMNIJA! Pominjala Pariz i šta joj predstavlja KRUNU karijere!

Autor:

Sport

22.05.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativka Srbije se priprema za Olimpijske igre u Parizu.

IVANA ŠPANOVIĆ NIKAD SPREMNIJA! Pominjala Pariz i šta joj predstavlja KRUNU karijere!

Foto: Starsport

Ivana Španović

Srpska atletičarka Ivana Španović iznela je svoje nade i ambicije u vezi sa nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Kao pete igre za našu rekorderku, "grad svetlosti" predstavlja priliku da kruniše svoju karijeru zlatnom medaljom, nakon osvajanja bronzanog odličja u Rio de Žaneiru i četvrtog mesta koje je zauzela u Tokiju.

Ističući svoj ponos zbog učešća u timu Srbije peti put, Španovićeva je izrazila odlučnost da ovo takmičenje bude "poslednji test u ovoj areni" i da postigne najveće moguće ambicije, čime bi njena priča bila kompletna.

- To što sam deo olimpijskog tima Srbije peti put čini me izuzetno ponosnom. Ove Olimpijske igre, da to tako kažem, trebalo bi da budu poslednji test u toj dvorani - rekla je Španović za Rojters.

Republika

Foto: Starsport

 

Ne krije visoke ambicije pred najveće planetarno takmičenje:

- Zapravo ne "možda poslednji" nego sigurno poslednji test u ovoj areni, imam najveće moguće ambicije kojima bi moja priča bila kompletirana - dodala je srpska atletičarka.

Govorila je Ivana i o najavljenim promenama u skoku udalj – dužina skoka meriće se od mesta odraza, neće praktično više biti prestupa. U Svetskoj atletici smatraju da će to disciplinu učiniti zanimljivijom za navijače.

Među kritičarima ove najave je i ona sama.

- Mnogo se stvari menja, uglavnom zbog televizijskih prenosa, zbog minutaže, zbog atraktivnosti. Iako podržavam želju da se radi na popularizaciji sporta, postoje i drugačiji načini. Nisam za ovu promenu, za promenu fundamentalne lepote i vrednosti neke discipline na ovaj način. To je moje mišljenje, to nema smisla - nastavlja Ivana i konstatuje:

- Sve se svodi na činjenicu da će sada neko postaviti svetski rekord ili uspeti ili omanuti i to je do sad bilo bazirano na preciznosti. Mogla sam da budem olimpijski šampion, dva ili tri puta svetski šampion, ali nisam – zbog minimalnog prestupa. Znači – nisam - zaključila je Španovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading