GRADSKI DERBI U KRUŠEVCU: Trajal i Jedinstvo se nakon deset godina opet susreću u ligaškom okršaju!

Autor:

Sport

10.11.2023

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači će sigurno ispratiti ovaj meč u velikom broju.

GRADSKI DERBI U KRUŠEVCU: Trajal i Jedinstvo se nakon deset godina opet susreću u ligaškom okršaju!

Foto: FK Trayal

U okviru 14. kola Srpske lige Istok na programu je gradski derbi, Trajal iz Kruševca ugostiće svog gradskom rivala, sastav Jedinstva 1936, utakmica je zakazana za subotu, 11. novembar od 14 časova.

Republika

Sutra će se u Lazarevom gradu odigrati zanimljiv gradski okršaj, dva srpskoligaša iz Kruševca, Trajal će ugostiti ekipu Jedinstva 1936, oba tima su prošle godine bila u različitim rangovima takmičenja, sutrašnji domaćin je bio član višeg ranga, dok je gost bio član nižeg. 

Poslednji ligaški duel ova dva tima odigran je u sezoni 2012/2013, tada u okviru Prve rasinske okružne lige, tada je Trajal pred svojim navijačima slavio sa 2:0, i upravo je tada tim iz Kruševca stigao do plasmana u viši rang takmičenja.

Kada je reč o trenutnoj sezoni, Trajal ubedljivo drži lidersku poziciju na tabeli sa 12 boda prednosti u odnosu na prvog pratioca, uz maksimalan učinak nakon 13 odigranih mečeva. Pored dominacije na polju bodova, tim ima najbolji napad sa 34 postignuta gola, ali i najbolju odbranu, koja je kapitulirala u samo šest situacija. Jednom nogom prošlogodišnji prvoligaš je već čekirao kartu za povratak u viši rang, ali je sezona tek pri kraju prvog dela, pa je još rano da se priča o tome.

 

 

Kolektiv Jedinstva 1936 se već nekoliko sezona nalazi u samom vrhu Zone Zapad, i prošle godine je uspeo da osvajanjem šampionskog pehara stigne do plasmana u srpskoligaško društvo, a u istom se za sada odlično snalazi. Trenutno sa 17 osvojenih bodova tim drži osmo mesto na tabeli, što je odličan rezultat imajući u vidu da je ekipa pod statusom "novajlije".

Gotovo cela Srpska liga Istok jako teško osvaja bodove na gostovanjima, sem trenutno prva dva tima na tabeli, svi ostali su ispod 10 osvojenih bodova van svog terena. Jedinstvo je na sedam gostovanja obogatilo svoj bodovni saldo sa samo četiri boda, dok su u pet navrata išli kući praznih šaka.

Trajal (Kruševac) - Jedinstvo 1936 (Kruševac)

Subota, 11. novembar od 14 časova

Gradski stadion u Kruševcu

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading