MINIMALCEM DO LIDERSKE POZICIJE: Zemunci iskoristili kiks "bulki" i preuzeli čelnu poziciju na tabeli - očekuje nas pakleni derbi za 14 dana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.11.2023

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna greška domaćih defnzivaca bila je dovoljna da bodovi krenu put Gornje varoši.

MINIMALCEM DO LIDERSKE POZICIJE: Zemunci iskoristili kiks "bulki" i preuzeli čelnu poziciju na tabeli - očekuje nas pakleni derbi za 14 dana!

Foto: FK Brodarac

Fudbaleri Zemuna u okviru 13. runde beogradske grupe srpskoligaškog karavana gostovali su na stadionu podno tramvajskog mosta. U prethodnoj sezoni dueli između Brodarca i ekipe iz Gornje varoši bili su dueli koji su odlučivali o najvišem plasmanu, ali je u aktuelnmoj takmičarskoj godini situacija potpuno drugačija.

 

Novobeograđani sa Starog sajmišta vodiće do poslednjeg kola grčevitu borbu za opstanak, dok će momci u plavo-zelenoj sportskoj opremi prokušati ovoga puta da ne dožive sudbinu prethodnog šampionata kada su u foto finišu ostali bez titule i plasmana u viši rang takmičenja, Prvu igu Srbije.

Od samog starta meča bilo je jasno da obe ekipe žele da ostvare trijumf. Gosti su ređali prilike, ali ih i propuštali, dok je ekipa Brodarca pokušavala udarcima van šesnaest metara da zapreti. Međutim, mreže su na isteku 45. minuta igre, ostale netaknute.

Početak drugog poluvremena doneo je i rezultatsko razrešenje. Dobro izveden korner u 56. minutu iskoristio je Nikola Božić koji se najbolje snašao u buketu domaćih fudbalera i sproveo je loptu u mrežu nemoćnog Viktora Petrovića.

Najbolju priliku za izjednačenje domaćin propušta u 72. minutu. U idealnoj prilici se našao Veljko Ilić. Mogao je da "pita" golmana Zemuna gde da šutira, ali se opredelio za najgore moguće rešenje. Uputio je udarac direktno u Dejana Davidovića i kolosalna prilika je otišla u nepovrat.

Foto: FK Brodarac

Minimalac je bio dovoljan za lidersku poziciju

 

- Srpska liga Beograd, 13. kolo:

Brodarac (Novi Beograd) - Zemun (Zemun) 0:1 (0:0)

Strelac: N. Božić u 56. minutu

Stadion: FK Brodarac

Gledalaca: 50

Sudija: Jovan Okanović (Beograd)

Žuti kartoni: P. Sretenović, Đ. Bašanović, L. Mirković, S. Knežević (Brodarac); D. Pavlović, M. Đalović, D. Bacanović (Zemun)

Brodarac (Novi Beograd): Petrović, Lekić (Janković), Manov, Bašanović, Vukašinović, L.Ilić, Sretenović (Knežević) (Barović), Dacić (Mitrović), V.Ilić (Bojović), Mirković, Bogdanović.

Zemun (Zemun): Davidović, Stojanović, Božić, Đalović, Mijailović, Tabaković, Svetličić (Stanojčić), Kiso (Jovanović), Đorđević (Bogdanović), Miletić (Bacanović), Pavlović.

Ovim trijumfom, a zahvaljujući remiju Zvezdare protiv BASK TEK-a (0:0), ekipa Zemuna je preuzela lidersku poziciju na tabeli, a upravo će u psolednjem jesenjem kolu dve ekipe odigrati možda i ključni susret kada je u pitanju borba za najviši plasman. Pre toga, Zemun će narednog vikenda na svom stadionu ugostiti ekipu Rada.

Brodarac u 14. prvenstvenom kolu gostuje u Obrenovcu ekipi Radničkog.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading