OSTAJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Svega je bilo - crveni kartoni, promašeni jedanaesterac i dva fantastična pogotka, dovoljna za trijumf domaćina! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.11.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dva prvenstvena meča u kojima je osvojen svega jedan bod, domaćin je zabeležio važan trijumf protiv gostiju koji su "skupo prodali kožu".

OSTAJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Svega je bilo - crveni kartoni, promašeni jedanaesterac i dva fantastična pogotka, dovoljna za trijumf domaćina! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Sloga Lozna

U okviru 13. kola Prve rasinske okružne lige fudbaleri Sloge iz Lozne su savladali vrlo borbenu ekipu Dedine iz istoimenog mesta rezultatom 2:0, čime je stadion “kraj Morave” ove jeseni i dalje neosvojiva tvrđava, s obzirom da je jedini bod iz Lozne odnela ekipa Mačkovca.

 

U prvom poluvremenu se igralo uglavnom na polovini gostiju i tom prilikom su domaći igrači stvarali ipromašivali izgledne prilike. Kao da su se utrkivali ko će slabije da šutira prema nesigurnom Mikiću.

U jeku napada fudbalera Sloge najbolju priliku za pogodak propuštaju gosti. Nakon brzog kontranapada Lazić izlazi sam pred Savića i kada se očekivalo sigurno vođstvo gostiju domaći golman pravi bravura i brani udarac, tako da se na odmor se otišlo najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Na samom startu drugog poluvremena, u drugom minutu nastavka igre, domaćin dolazi do najizglednije prilike sa vođstvo. Naime, nakon centaršuta sa pozicije desnog krila jedan od odbrambenih igrača Dedine nespretno igra rukom i za sudiju Milosavljevića nije bilo dileme, penal. Loptu na belu tačku je namestio Milojević, ali je njegov pokušaj osujetio gostujući čuvar mreže.

Ključni trenutak utakmice odigrao se u 55. minutu kada je na sredini terena sudija dosudio slobodan udarac u korist domaćina. Gostujući fudbaleri su negodovali na ovakvu odluku, a najglasniji je bio Ivan Savić koji je glasno opsovao sudiju usled čega mu je ovaj pokazao put u svlačionicu. Navedeno nije umirilo gostujućeg fudbalera koji je krajnje nesportski pljunuo sudiju i prilikom izlaska sa terena nastavio sa psovkama. Kada se

očekivao nastavak susreta gostujući igrač Danijel Petrović, koji je već imao javnu opomenu, priključio se uvredama i psovkama na račun arbitra meča i ovaj mu pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton.

 

Od tog momenta utakmica dobija neočekivanii tok. Gosti počinju da igraju kao da oni imaju dva igrača vise. Raspoloženi za igru Lazić i Jovan Petrović su pravili pometnju u odbrani domaćih, ali nisu imali snage za završnicu.

I onda kad ne može iz penala, Milojević postiže pogodak sa blizu 30 metara. U 61. minutu je primio loptu iskosa sa leve strane, video je da je golman napustio gol liniju i preciznim udarcem ga lobovao.

Nastavilo se sa igrom izmedju dva kaznena prostora da bi u 85. minutu Marko Kovačević stavio tačku na ovu utakmicu prelepim pogotkom. Naime, Milojević je poslao vrlo precizan pas u šesnaesterac gostiju, a na loptu je natrčao Kovačević i u maniru najvećih majstora fudbalske igre, pogodio suprotni ugao nemoćnog Mikića.

- Prva rasinska okružna liga, 13. kolo:

Sloga (Lozna) - Dedina (Dedina) 2:0 (0:0)

Strelaci: I. Milojević u 61. i Ma. Kovačević u 85. minutu

Stadion: "kraj Morave" u Lozni

Gledalaca: 50

Sudija: Nemanja Milosavljević

Sloga (Lozna): Savić, Krstić, S. Nedeljković, Milošević (Milosavljević), Stefanović (Dimitrijević), Milovanović (Stojanović ), Milojević, Mladenović, Ma. Kovačević, A. Vasiljević (N. Nedeljković), Mš. Kovačević.

Dedina (Dedina): Mikić, Danilović, S. Savić, Jakovljević, Stojanović, Vukićević, Nikolić, D. Petrović, Lazić, I. Savić, J. Petrović.

Igrač utakmice: Ilija Milojević (Sloga)

Bila je ovo, slobodno se može reći najslabija predstava Lozanaca ove jeseni, ali konstatacija je da je pobeda, izvojevana ne tako lako, ali više nego zasluženo.

U narednom kolu Sloga gostuje imenjaku u Dašnici.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading