BOMBA SA GOTOVO POLA TERENA: Dvominutni blickrig dovoljan za preokret i trijumf! Da li je ovo najlepši pogodak viđen na srpskim terenima u 2023. godini? (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.11.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša jeste pljuštala u prestonici, ali su okupljeni ljubitelji fudbala prisustvovali sjajnoj fudbalskoj predstavi.

BOMBA SA GOTOVO POLA TERENA: Dvominutni blickrig dovoljan za preokret i trijumf! Da li je ovo najlepši pogodak viđen na srpskim terenima u 2023. godini? (VIDEO)

Foto: OFK Beograd

I kada im ne polazi sve za nogom i onako kako su unapred zamislili, inspiracija pojedinca i njegovo majstorstvo bivaju dovoljni da se zabeleže novi bodovi i da klub nastavi utabanom stazom uspeha koja vodi ka eliti.

 

I pored činjenice da je nedeljno poslepodne u Beogradu obeležio jak pljusak, na Omladinskom stadionu se okupilo oko 350 ljubitelja fudbala koji su tokom prvog perioda igre uglavnom bili razočarani onim što su prikazali akteri susreta.

Ipak, u finišu prvog poluvremena domaćin stvara tri izgledne prilike koje nije uspeo da pretvori u rezultatsko vođstvo, a prema pravilu, kazna sledi. Igrao se 44. minut, kombinovali su vezni fudbaleri šabačkog prvoligaša, lopta je stigla do Martina Novakovića koji je uputio udarac sa gotovo 30 metara, a lopta se od prečke odbila u mrežu domaćeg sastava. Golman Balša Popović je paradom samo ulepšao pogodak.

U nastavku susreta domaćin kreće na sve, ili ništa, a verovatno i ključni trenutak meča dogodio se u 71. minutu kada je zbog oštrog starta Sani Abdulahi zaradio drugu javnu opomenu i sudija Saša Ranisavić mu je pokazao put u svlačionicu.

Samo dva minuta kasnije "romantičari" stižu do poravnanja rezultata. Neopreznost u odbrani šabačke Mačve koristi Nikola Knežević koji iskosa sa leve strane trese mrežu Matije Gočmanca.

Svega nekoliko sekundi kasnije, fudbaleri šabačke Mačve su krenuli sa centra, loptu im je oduzeo Saša Marković nekadašnja vedeta beogradskog Partizana koji je primetio da je golman gostiju napustio gol liniju. Usledio je precizan udarac iz kruga na centru igrališa i lopta je završila u mreži za erupciju oduševljenja domaćih fudbalera i navijača.

 

 

- Prva liga Srbije, 15. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - Mačva (Šabac) 2:1 (0:1)

Strelci: N. Knežević 73`, S. Marković 74`; M. Novaković 44`

Stadion: Omladinski stadion

Gledalaca: 350

Sudija: Saša Ranisavić

Žuti kartoni: N. Knežević, O. Ilić, S. Marković, N. Stanković (OFK Beograd); V. Mijailović, B. Vraštanović, S. Abdulahi (2), S. Sladojević (Mačva)

Crveni karton: S. Abdulahi (Mačva)

OFK Beograd: Popović, Daničić, Georgijević (Halabrin), Gojković, Ilić, Kasalica (Mićić), Knežević, Marković (Stanković), Mimović, N. Mituljikić (Plavšić), Đermanović. Trener: Simo Krunić

Mačva (Šabac): Gočmanac, Abdulahi, Jovović (Jovanović), Marković, Mijailović, Novaković (Dimitrijević), Ristić, Ristivojević (Pejović), Savković, Sladojević, Vraštanović. Trener: Ivan Kurtušić

 

 

Novim trijumfom "romantičari" su nastavili svoj pohod ka šampiosnkoj tituli i plasmanu u elitu srpskog klupskog fudbala. Narednog vikenda OFK Beograd će dočakati na staroj Karaburmi užičku GFK Slobodu.

Sa druge strane Šapčani će na gostovanju Tekstilcu pokušati da stignu do bodova kojima će nastaviti borbu za plasman u plej-of, što im je i primarni cilj u aktuelnoj sezoni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading