TEŽE OD OČEKIVANOG: Promašaji fudbalera Turekovca su mogli skupo da koštaju domaćina - dva gola Miloševića vredna tri boda!

Autor:

Sport

16.10.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na debiju novog trenera upisan trijumf.

TEŽE OD OČEKIVANOG: Promašaji fudbalera Turekovca su mogli skupo da koštaju domaćina - dva gola Miloševića vredna tri boda!

Foto: FK Turekovac

U okviru šestog kola Gradske lige Leskovac sastav Turekovca ugostio je ekipu Radnika 2013 (Šišince). Domaćin susreta je u ovaj meč ušao sa deset osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za treću poziciju na tabeli, dok su gosti na tri odigrane utakmice i dalje bez bodova.

Veoma kvalitetna utakmica viđena je stadionu "Lotrin Gaj" u Turekovcu, koja je lako mogla da ode na jednu ili drugu stranu. I pored toga što su gosti na ovaj meč došli sa deset igrača, igralo se otvoreno od prvog minuta, sa šansama na obe strane, ali su domaćini ipak imali koju više.

Na isteku 34. minuta Đorđe Milošević prelepim pogotkom sa nekih 20-tak metara dovodi domaćina u vođstvo, 1:0 za Turekovac. Bili su tada domaći fudbaleri u naletu, mogli su do kraja poluvremena da reše pitanje pobednika, ali nije bilo kvalitetne završnice, dok je u par navrata okvir gola bio saveznik gostima.

Drugo poluvreme počinje bolje za goste, u 55. minutu Marko Mitić je video da je golman domaćina Stojanović udaljen od gol linije, lob udaracem sa nekih 30-tak metara uspeo je donese izjednačenje Radniku, 1:1. 

Republika

Foto: FK Turekovac

Novi trijumf Turekovca

Krenuli su fudbaleri Turekovca od tog trenutka svim silama ka golu rivala, nizali su prilike, ali nisu uspevali da dođu do novog vođstva. Gosti su u par navrata zbog velikog prostora uspeli da zaprete, ali je golman Stojanović bio na visini zadatka.

Na isteku 79. minutu domaći su "napokon" uspeli da pošalju loptu iza leđa raspoloženog golmana Arsića, nakon odbitka na pravom mestu se našao Milošević, koji je svojim drugim pogotkom vratio prednost Turekovcu, 2:1.

Mirno su domaći priveli susret kraju, i tako su uspeli da osigraju nova tri boda. Trenutno se Turekovac sa 13 osvojenih bodova nalazi na drugom mestu na tabeli, tri boda više ima aktuelni lider.

Trenerski debi na klupi domaćina imao je Aleksandar Kirov, koji je za naš portal kratko posle meča izjavio:

- Svaka čast momcima na igri i zasluženoj pobedi, ostaje delimično žal za propuštenim prilikama jer je pobeda mogla biti i dosta ubedljivija. Protivniku želim sve najbolje u daljem toku prvenstva, a mi se okrećemo sledećem rivalu. 

Turekovac - Radnik 2013 (Šašince) 2:1 (1:0)

Turekovac: D. Stojanović, Osmanović (od 90' A. Stojanović), Milenković, Jovanović, Stojiljković, Milošević, T. Bakterović, F. Bakterović, Marjanović (od 62' Cekić), Krstić, Kocić (od 75' Pavlović)

Radnik 2013: Arsić, Zdravković, Ilić, N. Mladenović, Jovanović, Mitić, Stojiljković, Stanković, Đorđević, Z. Mladenović

U sledećem kolu Radnik dočekuje Jašunju, dok sastav Turekovca ide na noge ekipi Mladosti iz Donje Lokošnice.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading