SJAJNA VEST: Nakon punih šest godina lopta će se zakotrljati na "Bistrici" - Borac se vraća u takmičenje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.07.2023

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja se dugo iščekivala.

SJAJNA VEST: Nakon punih šest godina lopta će se zakotrljati na "Bistrici" - Borac se vraća u takmičenje!

Foto: FK Borac Iđoš

Četvrtog dana meseca juna, sada već davne prilično davne 2017. godine, ekipa Borca iz Iđoša, na svom terenu dočekala je Napredak iz Banatske Topole u okviru 22. kola Opštinske lige Žitište-Kikinda i zabeležila ubedljiv trijumf rezultatom 5:0.

 

Navedenim trijumfom sportski kolektiv iz Iđođa takmičarsku sezonu 2016/17 okončao je na petoj poziciji sa 37 osvojenih bodova, a susret protiv ekipe iz Banatske Topole, ispostavilo se, bio je i poslednji prvenstveni duel koji je Borac odigrao do jeseni 2023. godine.

U narednoj, 2017/18 sezoni klub je odustao od takmičenja čime je u potpunosti nestao sa fudbalske mape Srbije.

Šest godina kasnije, iz Iđoša stiužu sjajne vesti. Lopta će se ponovo zakotrljati "Bistricom" i Borac kreće u borbu za prvenstvene bodove u okviru Međuopštinske lige Kikinda-Žitište.

Na inicijativu samih i grača, kao i novoformirane klupske uprave, odlučeno je da se klub od jeseni vrati u takmičenje, a istovremeno je doneta odluka i o formiranju kadetske selekcije iz koje će u godinama pred nama, klub crpeti fudbalere za seniorski sastav. Treba napomenuti da određene zasluge idu i Mesnoj zajednici, kao i njenoj predsednici koja je takođe podržala inicijativu.

Foto: Youtube.com/printscreen/TV Kikinda

Sve je spremno za novi početak

 

Takođe je doneta i odluka da u prvoj povratničkoj godini, ekipu sa klupe predvodi trener Milenko Vasiljević.

Svoje mečeve Borac će igrati na svom stadionu, popularnoj "Bistrici" koja za ovaj rang takmičenja poseduje zavidnu infrastrukturu. Travnati tepih je doveden u stanje perfekcije, dok su klupske prostorije i svlačionice u potpunosti renovirane.

Sada je sve jasno. Nakon punih šest godina fudbal se vraća u Iđoš...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading