CILJEVI ZA SLEDEĆU SEZONU SU POSTAVLJENI: Proleter je krenuo sa formiranjem igračkog kadra!

Autor:

Sport

29.06.2023

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Četerežu je otvoren prelazni rok.

CILJEVI ZA SLEDEĆU SEZONU SU POSTAVLJENI: Proleter je krenuo sa formiranjem igračkog kadra!

Foto: Facebook.com

Opštinski rang je "dosadio" svima u klubu, uprava sprema plan za napad na šampionski pehar i plasman u višu ligu za sledeću sezonu.

Republika

Fudbalski klub Proleter (Četereže) se nešto malo više od dve decenije takmiči u Opštinskoj ligi Žabari, rezultati u tom periodu su bili promenjivi, ali se ekipa uglavnom plasirala na sredini ili u donjem delu tabele. Ambicija za viši rang je bilo u par navrata, ali je uvek nešto falilo kako bi tim preskočio "barijeru" i kako bi uhvatio priključak za gornjim delom tabele.

Uprava na čelu sa predsednikom Đorđem Veljkovićem je odlučila da predstojeći period iskoristi na što bolji način, radi se na sklapanju tima za sledeću takmičarsku sezonu, a već je promovisan i triling pojačanja. 

Nikola Marinković (28) se posle godinu dana provedenih u Mladom Borcu (Veliko Orašje) vraća u redove Proletera gde je nastupao od januara do juna 2022. godine. Reč je u štoperu koji ima veliko iskustvo, uglavnom je igrao u klubovima iz Velike Plane i okoline, pa je dobro upoznat sa uslovima i zahtevima u ligi.

Nikola Petrović (24) će zajedno sa svojim imenjakom nakon perioda u Velikom Orašju provesti i određeno vreme u Četerežu. Petrović pokriva desnu stranu terena, i podjednako je dobar na poziciji veznog i krilnog napadača. Kroz karijeru je branio u par navrata boje Mladog Borca, a igrao je i za Mladost 1948 (Donja Livadica) i Jasenicu iz Kruševa.

Seriju pojačanja, za sada zatvara Andrija Spasojević (19) koji će u redovima Proletera zadužiti dres sa brojem "1". Spasojević je mlad, ali po mnogima perspektivan čuvar mreže koji je ponikao redovima Plane, zatim je branio boje Jasenice 2017, Morave i Napretka. Po samom CV-iju se može videti da je bio u značajno jačim ligama, i da je njegov kvalitet prepoznat, ali se izgleda nije dovoljno iskristalisao.

Predsednik Đorđe Veljković je povodom otvaranja prelaznog roka za naš portal izjavio:

- Imamo velike ambicije za sledeću sezonu, i iz tog razloga smo već krenuli sa formiranjem igračkog kadra. U nedavno završenoj takmičarskoj godini nismo bili na zavidnom nivou, pokušaćemo da skopimo jači tim i da napadnemo plasman u viši rang. Trenutno se vode pregovori sa još par igrača, ali o imenima ćemo kada za to dođe vreme.

Po nekim komentarima oko kluba, jako su blizu još dva igrača koji bi trebali da podignu kvalitet tima. Uprava će i pored ranih angažamana na tržištu biti sve vreme, i ukoliko se ukaže prilika za pojačanje koje će se uklopiti u tim Proletera, ista će biti iskorišćena.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading