POVRATAK NA MESTO USPEHA: Legenda Rada preuzela kormilo šampiona!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.06.2023

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije dugo čekao na novi angažman.

POVRATAK NA MESTO USPEHA: Legenda Rada preuzela kormilo šampiona!

Foto: FK Morava Velika Plana

Ekipa Morave iz Velike Plane u nedavno okončanoj sezoni u okviru Zone Podunavsko-šumadijske zauzeli su petu poziciju sa skorom od 11 pobeda, tri remija i 12 poraza i ukupno 36 osvojenih bodova.

 

Navedeno ostvarenje svakako je najbolje u poslednjih pet godina sportskog kolektiva iz Velike Plane, ali će klub u što skorije vreme morati da donese odluku ko će ekipu sa klupe predvoditi u novim takmičarskim iskušenjima, s obzirom da je dosadašnji trener Zdenko Muf napustio kormilo.

Nije se dugo čekao odgovor na pitanje gde će pedesetjednogodišnji stručnjak nastaviti svoju karijeru. Nakon četiri sezone on se vraća u Petrovac na Mlavi gde će po drugi put u trenerskoj karijeri sesti na klupu Sloge 33 koja je u prethodnoj sezoni stigla do šampionskog pehara u okviru Zone Podunavsko-šumadijske i plasmana u viši rang takmičenja, Srpsku ligu Zapad.

Iza sastava iz Petrovca na Mlavi je izuzetno turbulentna sezona. Oni su u 26 prvenstvenih duela zabeležili 20 pobeda, četiri remija i dva poraza, ali nakon odluke disciplinskih organa FS regiona zapadne Srbije početkom decembra prethodne godine, usled neregularnosti na meču protiv Rudara iz Stamnice, ostali bez 12 bodova. Navedena odluka je zakomplikovala situaciju na tabeli.

Međutim, prolećni niz od deset pobeda, dva remija i samo jednog poraza, bio je dovoljan da Sloga 33 ipak stigne do šampionskog pehara i plasmana u viši rang takmičenja.

Foto: FK Morava Velika Plana

Pred njim su novi izazovi u dobro poznatom klubu

 

- Zdenko Muf:

Datum rođenja: 21. jul 1971. godine

Mesto rođenja: Smederevska Palanka

Igračka karijera: Rad U-19 (Beograd), Rad (Beograd), IMT (Novi Beograd), PAS Janjina (Grčka), Kalamata (Grčka), Badahoz (Španija), Panelefsiniakos (Grčka), Tekos (Meksiko), Leon (Meksiko)

Trenerska karijera: GFK Jasenica (Smederevska Palanka), Mladi radnik (Požarevac), Sloga 33 (Petrovac na Mlavi), Morava (Velika Plana)

Kako se saznaje, želja svih u Petrovcu na Mlavi jeste da ekipa postane stabilan srpskoligaš i da se ne dogodi sezona 2020/21 kada je Sloga 33 morala da se spusti u zonski fudbalski rang. Sa druge strane, očekuje se da rukovodstvo Morave iz Velike Plane u što skorije reši pitanje šefa stručnog štaba koji će predvoditi ekipu u novoj sezoni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading