PO UGLEDU NA CRVENU ZVEZDU: Nakon ubedljivo osvojene titule, usledila je promena trenera - evo ko će voditi šampiona u narednoj sezoni! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.06.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon samo jedne godine, vraćaju se u srpskoligaško društvo.

PO UGLEDU NA CRVENU ZVEZDU: Nakon ubedljivo osvojene titule, usledila je promena trenera - evo ko će voditi šampiona u narednoj sezoni! (FOTO GALERIJA)

Foto: OFK Kikinda

Ekipa OFK Kikinde ubedljivo je sezonu 2022/23 u okviru Vojvođanske lige Istok okončala na prvoj poziciji, čime je uz trofej, obezbeđen i plasman u viši rang takmičenja, Srpsku ligu Vojvodina.

 

Kikinđani su u 30 odigranih prvenstvenih mečeva zabeležili 21 pobedu, pet remija i četiri poraza i do šampionskog pehara stigli su sa osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Slobode iz Novih Kozaraca.

Nakon okončanja sezone i proslave velikog uspeha, trener Jevto Jarčević je napustio kormilo, sada već, srpskoligaške ekipe, a rukovodstvo kikindskih crveno-belih brzo je reagovalo i novi šef stručnog štaba već je i promovisan.

Foto: OFK Kikinda

Klub se zahvalio dosadašnjem šefu stručnog štaba

 

U pitanju je četrdesetšestogodišnji Vladimir Šponja koji je poslednji angažman imao u ekipi Sloge iz Erdevika.

Šponja je tokom igračke karijere nosio dres novosadskih "kanarinaca", a nakon nekoliko klubova u Srbiji, otisnuo se u pečalbu gde je sa dosta uspeha nastupao u Slovačkoj i Bosni i Hercegovini.

Sa pozicije trenera, čak tri puta je svoje klubove uspevao da uvede u viši rang. Ekipu Tatre iz Kisača je prvo uveo u Novosadsku, a zatim i u Vojvođansku ligu, dok je sa ekipom Jedinstva iz Rumenke, takođe uspeo da stigne do vojvođanskog fudbalskog ranga.

 

- Najpre bih želeo da čestitam mom prethodniku Jevti Jarčeviću, igračima i klubu na postignutim rezultatima i plasmanu u Srpsku ligu. Smatram da je OFK Kikindi tu i mesto, ako ne i više. Nijednog momenta nisam razmišljao kada sam prihvatio poziv OFK Kikinde, jer je to klub sa velikim imenom još u doba Jugoslavije. Pratio sam igre kluba u prolećnom delu sezone, prisustvovao i nekim utakmicama i znanje i umeće su bili evidentni. Od naredne sezone stupa na snagu pravilo tri bonusa, a to će iziskivati drugačiji način postavke, tim se mora podmladiti i napraviti motorički dobra ekipa koja će odoleti svim izazovima u ovom rangu takmičenja - istakao je novi šef struke Kikinđana prilikom predstavljanja u novom klubu.

Kako su istakli u redovima kikindskog kluba, planovi vezani za narednu sezonu, jesu da klub postane stabilan srpskoligaš kojem se neće ponoviti sezona 2021/22 kada su morali da se spuste u vojvođanski fudbalski rang takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading