POZAVIDELA BI IM I BUNDESLIGA: Nemački šampionat je doneo neviđenu dramu, ali je ona neuporediva sa onim što će se dogoditi u srpskoj prestonici!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.06.2023

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deliće ih 65 kilometara, ali će pored sopstvene bitke na terenu, osluškivati i ulinak rivala.

POZAVIDELA BI IM I BUNDESLIGA: Nemački šampionat je doneo neviđenu dramu, ali je ona neuporediva sa onim što će se dogoditi u srpskoj prestonici!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda

Finiš ovosezonske Srpske lige Beograd, po dramatičnosti svakako bi mogao da se uporedi sa onim što je nedavno viđeno u poslednjem kolu nemačke Bundeslige. Da podsetimo, ekipi Borusije iz Dortmunda bio je dovoljan i bod na svom stadionu kako bi nakon više od decenije prigrabila "salataru", ali su "milioneri" poraženi i titula će se barem u narednih 365 dana nalazini na minhenskoj "Alijanc Areni".

 

Uoči 30. kola beogradske grupe srpskoligaškog karavana, OFK Beograd i Zemun ulaze sa identičnim bodovnim skorom od 64 boda, s tim što se mora naglasiti da su "romantičari" u ovom momentu u znatno povoljnijem položaju. Imaju bolji međusobni skor u odnosu na velikog rivala, a i odlučujući susret igraju na svom "Omladinskom stadionu" protiv komšijskog BSK-a iz Borče.

Sa druge strane, Gornjovarošani gostuju u Lazarevcu, odavno prežaljenom Borcu, ali kako bi stigli do šampionskog pehara, neophodno je da zabeleže trijumf i osluškuju dešavanja na staroj Karaburmi, gde plavo-beli ne smeju stići do tri odlučujuća boda.

Usled navedenog, jedno pitanje samo po sebi se nametnulo. Na kom stadionu će biti donešen šampionski pehar? Navedenu dilemu otklonile su kolege sa portala "Butasport.rs" koje su se povodom navedenog obratile Fudbalskom savezu Beograda, koji je izdao sledeće saopštenje:

- Obzirom na to da i OFK Beograd i Zemun imaju podjednake šanse da osvoje trofej namenjen šampionu Srpske lige Beograd za sezonu 2022/23, shodno rezultatima koji budu ostvarni u poslednjem kolu, pehar će biti donet na stadion na kojem će biti uručen osvajaču. Tako da, ukoliko rezultat bude takav da OFK Beograd osvoji SLB, pehar dolazi na Omladinski stadion i uručuje se osvajaču. Isto, ako ekipa Zemuna prema rezultatima bude osvojila prvenstvo, pehar će krenuti put stadiona na kojem će biti ekipa Zemuna.

Foto: Fudbalski savez Beograda

FSB je razrešio dilemu

 

- Srpska liga Beograd, 30. poslednje kolo:

OFK Beograd (Beograd) - BSK (Borča)

Stadion: Omladinski stadion

Datum: Subota, 3. jun

Početak: 17. časova

Foto: Starsport

Detalj sa nedavno odigranog derbija između Zemuna i OFK Beograda

 

- Srpska liga Beograd, 30. poslednje kolo:

Borac (Lazarevac) - Zemun (Zemun)

Stadion: FK Borac u Lazarevcu

Datum: Subota, 3. jun

Početak: 17. časova

Nakon svega navedenog jasno je da će se ovoga puta bundesligaška drama ponoviti u srpskoj prestonici na zadovoljstvo ljubitelja fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading