GRAFIČAR IPAK NIJE IZDRŽAO: Superligaš se provukao na "krovu" - odluka pada u Surdulici!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.05.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava borba tek predstoji.

GRAFIČAR IPAK NIJE IZDRŽAO: Superligaš se provukao na "krovu" - odluka pada u Surdulici!

Foto: TV Arena sport/printscreen

Na stadionu Fudbalskog kluba Voždovac u Zaplanjskoj ulici, odigran je prvi susret baraža za popunu Superlige Srbije u kojem je RFK Grafičar dočekao surdulički Radnik.

 

Važnost utakmice svakako je uticala da tokom prvog poluvremena prisustvujemo fudbalskoj predstavi u kojoj nije bilo previše prilika, a ekipe su uglavnom pokušavale da protivnika ugroze udarcima sa distance, a treba napomenuti i da je tokom prvog perioda meča jaka kiša zasigurno onemogućavala aktere na terenu da pruže ono što realno mogu.

Jedan od onik koji su se istakli tokom uvodnih 45 minuta, svakako je dete Crvene zvezde i novopečeni crnogorski reprezentativac, Andrija Radulović, koji je u par navrata ozbiljno pripretio golmanu Ivanu Guteši. 

Već na samom startu drugog poluvremena domačin je imao veliku priliku da stigne do prednosti. Igrao se 49. minut kada je centrirao Luis Ibanjez, a na drugoj stativi najviši je bio centarfor Pavle Ivelja, ali je golman Surduličana Stefan Ranđelović krajnjim naporom uspeo loptu da prosledi u korner.

Samo tri minuta kasnije velika prilika i na drugoj strani. Milan Makarić se našao oči u oči sa golmanom "grafosa", ali je Guteša još jednom sjajno intervenisao.

Polovinom drugog perioda igre, tačmije u 64. minutu, nakon sjajnog dubinskog pasa, lopta stiže do Ivelje koji vara svog čuvara i razantnim udarcem levom nogom trese mrežu surduličkog kluba za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Ipak, iskusnija ekipa iz Surdulice uspela je u samom finišu meča da stigne do poravnanja rezultata. Rustemović je u 87. minutu izveo korner, a u šesnaestercu je najviši bio Ranko Jokić i mreža Guteše se zatresla.

 

- Baraž, prva utakmica:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnik (Surdulica) 1:1 (0:0)

Stadion: TC "Stadion"

Sudija: Marko Ivković

Strelac: P. Ivelja u 64. minutu za RFK Grafičar; R. Jokić u 87. minutu za Radnik

Žuti kartoni: Nedeljković, Petrović, Vukićević (RFK Grafičar); Lazić (Radnik)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Nedeljković, Vukićević, Đurić, Petrović (Vico), Ibanjez, Vasiljević (Stajić), Ćurić, Dimitrić, Mijatović (Bubanj), Ivelja (Stojčev).

Radnik (Surdulica): Ranđelović, Abubakar, Stevanović (Stojanović), Jokić, Rustemović, Duronjić, Lazić, Hodžić, Radulović (Bogdanović), Dražić (Subotić), Makarić (Kunić).

Revanš meč između dva današnja rivala odigraće se u Surdulici u nedelju 4. juna na "Efbet stadionu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading