POVRATAK NA VELIKU SCENU: Klub sa obala Jošanice ponovio svoje istorijsko ostvarenje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.05.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj je ostvaren...

POVRATAK NA VELIKU SCENU: Klub sa obala Jošanice ponovio svoje istorijsko ostvarenje!

Foto: FK Jošanica Novi Pazar

Nakon dve sezone tokom kojih je ekipa novopazarske Jošanice učestvovala u Zoni Šumadijsko-raškoj, izborena je prva pozicija i plasman u viši rang takmičenja, Srpsku ligu Zapad.

 

Prethodnog vikenda fudbaleri Jošanice savladali su Budućnost iz Resnika sa ubedljivih 3:0 čime su seriju bez poraza povećali na 15 uzastopnih utakmica i u ovom momentu sa 60 osvojenih bodova imaju nedostižnu prednost u odnosu na Bane 1931 iz Raške, dva kola pre okončanja ovosezonskog takmičenja.

Po okončanju meča protiv Budućnosti iz Resnika na stadionu Jošanice u Novom Pazaru priređena je velika proslava, a zasigurno veliko slavlje biće upriličeno 11. juna kada će u poslednjem kolu ovosezonskog takmičenja ekipa Jošanice na svom terenu dočekati kragujevačku Šumadiju 1903.

 

Kada je reč o ekipi Jošanice, klub je osnovan 20. septembra 1979. godine od strane rednika ugostiteljskog objekta "Lipa", kao Fudbalski klub Lipa. Prvi predsednik kluba bio je Emin Razdaginac koji se na toj poziciji zadržao punih 18 godina. 

U periodu od 1997. do 1999. godine klub je nosio naziv Sapac, a na predlog nekadašnjeg saveznog fudbalskog sudije Abdulaha Abdulahija, klub 1999. godine dobija današnji naziv Jošanica. Najveći uspeh kluba jeste učešće u trećem rangu srpskog klupskog fudbala, Srpskoj ligi Zapad u kojoj su se takmičili pet sezona i u koji se vraćaju nakon dve godine takmičenja u zonskom fudbalskom rangu.

Kao što je već rečeno, Jošanica je dva kola pre kraja takmičarske sezone 2022/23 obezbedila šampionsku titulu, ali se tu njihove takmičarske obaveze ne završavaju. Predstoje još dva kola u kojima će Jošanica 4. juna gostovati u Ratini ekipi Poleta, a sedam dana kasnije se "spušta zavesa" na aktuelnu sezonu kada u Novi Pazar stiže Šumadija 1903 iz Kragujevca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading