MERAKLIJE PRED PONOROM: Prvoligaš držao čas fudbala - Inđija na "Čair" putuje sa ogromnom prednošću!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.05.2023

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva tima, iste želje, ali mesta u eliti ima samo za jedan klub.

MERAKLIJE PRED PONOROM: Prvoligaš držao čas fudbala - Inđija na "Čair" putuje sa ogromnom prednošću!

Foto: TV Arena sport/printscreen

Trenutak suočavanja sa istinom je stigao. U prvom susretu baraža za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, na "Toyo Tires Areni" u Inđiji, domaći sastav, četvrtoplasirana ekipa nedavno završene Prve lige Srbije, dočekala je niški Radnički koji kroz doigravanje pokušava da sačuva status superligaša.

 

U uvodnim trenucima meča uglavnom se igral ona sredini terena, u žargonski rečeno "ispitivanju snaga". Nešto veći posed lopte ipak su imali momci u zelenoj sportskoj opremi koji su već u sedmom minutu susreta šokirali favorizovanog domaćina.

Napad je krenuo iz poslednje linije, usledio je pas na desno krilo gde su kombinovala dvojica fudbalera Inđije Toyo Tires, da bi lopta stigla Dragana Radosavljevića koji je iz okreta, iskosa sa desne strane, milimetarski preciznim udarcem pogodio donji desni ugao golmana Dimitrija Stevanovića.

Nastavio je gost sa rastrzanom igrom kojom nisu mogli da odgovore na partiju izuzetno motivisanog domaćina i samo petnaest minuta nakon vodećeg pogotka, usledio je novi šok za sastav trenera Dragana Šarca. Polukontra inđijskog sportskog kolektiva, lopta je po malo srećno stigla do Slaviše Stojanovića koji je sa gotovo identične pozicije iz koje je postignut prvi, p odrugi put zatresao mrežu kluba sa "Čaira".

Očekivalo se da će u nastavku susreta Nišlije, koje su prethodnog leta učestvovali i u kvalifikacijma za evropske kupove, pružiti zapaženiju partiju, ali do toga ipak nije došlo. Aktuelno stanje na terenu iskoristio je još jednom domaćin koji drugim golom Slaviše Stojanovića u 82. minutu stiže do velikih tri gola prednosti.

Nišlije su bile pred pravom rezultatskom katastrofom, ali je nadu Radničkom prelepim pogotkom sa 13, 14 metara doneo Lazar Pavlović u 85. minutu, a samo minut kasnije isti igrač je uputio pravu bombu ka gornjem levom uglu golmana Miloša Čupiča, ali je guvar mreže inđijskog prvoligaša bravuroznom intervencijom sprečio novi pogodak gostiju.

U samom finišu susreta gosti su imali još dve fantastične prilike, ali je golman Čupić bravuroznim intervencijma spasao svoju mrežu.

 

- Baraž, prva utakmica:

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Radnički (Niš) 3:1 (2:0)

Stadion: "Toyo Tires Arena"

Strelci: D. Radosavljević 7`, S. Stojanović 22`, 82`; L. Pavlović 85`

Žuti kartoni: S. Stevanović, D. Radosavljević, M. Čupić (Inđija Toyo Tires); A. Mesarović (Radnički Niš)

Inđija Toyo Tires (Inđija): Čupćć, Kukolj (Srbijanac), Rađen, Mijilović, Nedeljković (Milan), Desančić, Radosavljević, Vuković, Stevanović, Stojanović (Rakić), Đurić.

Radnički (Niš): Stevanović, Jankam, St. Marjanović, Jovičić, Stojanović, Sa. Marjanović, Pejović, Belaković, Mesarović (Pavlović), Mićin, Škrbić.

Revanš meč između niškog Radničkog i Inđije Toyo Tires na programu je u nedelju 4. juna na "Čairu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading