SVE ŠTO STE HTELI DA ZNATE, A NISTE IMALI KOGA DA PITATE: Ko je Zvezdina transfer bomba za Ligu šampiona?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.05.2024

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polivalentni fudbaler stiže na beogradsku Marakanu?!

SVE ŠTO STE HTELI DA ZNATE, A NISTE IMALI KOGA DA PITATE: Ko je Zvezdina transfer bomba za Ligu šampiona?

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Crvena zvezda planira da ojača svoj tim pred nadolazeću sezonu Lige šampiona, a jedan od potencijalnih pojačanja je desni bek iz Južne Koreje, Jung Vu Seol. Zvezda već neko vreme ima problema na ovoj poziciji, te je odlučila da se okrene brzom Korejcu kako bi popunila tu prazninu u timu.

Jung Vu Seol je mladi fudbaler koji je svoje prve korake napravio kao desno krilo u mlađim kategorijama. Međutim, u profesionalnom fudbalu prešao je na poziciju vingbeka ili klasičnog desnog beka u formaciji sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji. Ono što je zanimljivo jeste da, iako je desnoruk, Seol može da igra i na poziciji levog beka kada je to neophodno.

Rođen u Ulsanu, Seol je ponikao u istoimenom klubu i prošao je sve mlađe kategorije pre nego što je dobio priliku da zaigra za prvi tim. Sa samo 25 godina, Seol već može da se pohvali sa 141 odigranim mečem, šest postignutih golova i 13 asistencija u dresu Ulsan Hjundaija. Takođe, osvojio je šampionat Južne Koreje dva puta, a jednom je sa Ulsanom stigao do titule u Ligi šampiona Azije. Takođe, Seol ima i zlatnu medalju sa Azijskih igara, gde je bio deo nacionalnog tima.

Foto: Tanjug/AP

Hvangov sunarodnik mnogo toga može da donese crveno-belima

 

- Jung Vu Seol:

Datum rođenja: 5. decembar 1998. godine

Mesto rođenja: Ulsan - Južna Koreja

Pozicija u timu: bekovske pozicije

Igračka karijera: Enjang (Južna Koreja), Ulsan Oktdong (Južna Koreja), Ulsan U-15 (Južna Koreja), Ulsan U-17 (Južna Koreja), Ulsan Univerzitet (Južna Koreja), Ulsan (Južna Koreja)

Reprezentacija: Južna Koreja (14 utakmice)

Jung Vu Seol debitovao je za seniorsku reprezentaciju Južne Koreje u leto 2023. godine, na prijateljskoj utakmici protiv El Salvadora. Njegovo iskustvo i prisustvo u nacionalnom timu predstavljaju dodatnu vrednost koju bi mogao da donese u Crvenu zvezdu.

Dolazak Jung Vua Seola u Crvenu zvezdu mogao bi da bude značajan korak za tim, pružajući dodatnu sigurnost na desnoj strani terena. Njegove veštine, iskustvo i sposobnost prilagođavanja na različite pozicije čine ga poželjnim pojačanjem za srpskog šampiona pred izazovnu sezonu Lige šampiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading