SAN DUG DECENIJU I PO JE DOSANJAN: Crni Vitez dojahao u grad - titula je osvojena, sledi napad na međuopštinski rang takmičenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.05.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kalište ima razloga da slavi.

SAN DUG DECENIJU I PO JE DOSANJAN: Crni Vitez dojahao u grad - titula je osvojena, sledi napad na međuopštinski rang takmičenja!

Foto: FK Crni Vitez Kalište

Nakon punih 15 godina borbe, Crni Vitez iz Kališta stigao je do šampionske titule i od naredne jeseni takmičiće se u okviru višeg ranga takmičenja, Međuopštinske lige Mlava.

 

U okviru poslednjeg 20. kola Opštinske lige Malo Crniće, sportski kolektiv iz Kališta gostovao je u Crljencu gde je i pored činjenice da su nastupili u kombinovanom sastavu, bez sedmorice standardnih članova prvog sastava, ostvario trijumf rezultatom 3:2. Dva gola postigao je Nikola Rajić, dok se jednom u listu strelaca upisao Danijel Gajić. čime je ostvaren 18. prvenstveni trijumf, a uz navedeno klub je u takmičarskoj 2022/23 sezoni zabeležio i po jedan remi (Stig Malo Crniće 1:1) i poraz (Stig Malo Crniće 0:1).

Posebno treba napomenuti da je Crni Vitez tokom tek okončane sezone napravio niz od 16 mečeva bez poraza, kao i seriju od 11 uzastopnih mečeva u kojima su osvojena tri boda.

Ekipa iz Kališta prvenstvo je okončala sa 55 osvojenih bodova, devet više od najbližeg pratioca, poslednjeg supertnika, Stiga iz Crljenca.

 

 

- Opštinska liga Malo Crniće, 20. kolo:

Stig (Crljenac) - Crni Vitez (Kalište) 2:3 (0:2)

Stadion: FK Stig u Crljencu

Strelci za Crni Vitez: N. Rajić (2), D. Gajić

Foto: FK Crni Vitez Kalište

Šampionski sastav iz Kališta

 

Crni Vitez je na 20 odigranih mečeva postigao 66 pogodaka, a najefikasniji u ekipi iz Kališta bili su Ilija Jevtović sa deset, Mihajlo Mitić sa osam, Nikola Rajić sa sedam, Filip Perić sa šest pogodaka, dok su se po pet puta u listu strelaca upisivali Slobodan Dimovski, Lazar Stojadinović i Aleksandar Paunović.

Po okončanju poslednjeg ovosezonskog susreta, upriličeno je veliko slavlje u Kalištu, a rukovodstvu koluba sada sledi težak posao, da pripremi ekipu koja će i naredne sezone u višem rangu takmičenja beležiti zapažene rezultate.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading