KELTI PREGAZILI BELI POTOK: Novobeograđani nakon preokreta srušili lidera - Marko Obradović het-trikom rešio šampionat! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.05.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama u finišu šampionata.

KELTI PREGAZILI BELI POTOK: Novobeograđani nakon preokreta srušili lidera - Marko Obradović het-trikom rešio šampionat! (VIDEO)

Foto: FK Kelti

Novobeogradski Kelti ne samo da su u okviru 25. kola Međuopštinske lige Beograd - "grupa B" stigli do osmog uzastopnog prvenstvenog trijumfa, već su direktno i odlučili o klubu koji će prigrabiti šampionske lovorike i plasirati se u viši rang takmičenja, Prvu beogradsku ligu - "grupa A".

 

Na igralištu u Belom Potoku pred oko šezdesetak gledalaca, dosadašnji lider Avala 1939 dočekala je Kelte u nadi da će trijumfom zadržati kakve, takve šanse u borbi za lidersku poziciju. Timu koji je veći deo šampionata proveo na prvoj poziciji, kako bi navedeno mesto i zadržao, pobeda je bila neophodna, uz nadu da će u poslednjoj rundi, upravo Kelti ostati neporaženi protiv sastava iz Kovilova, čime bi šampionski pehar i definitivno stigao u Beli Potok.

Međutim, Novobeograđani su i ovoga puta pokazali sjajnu formu čime su na maetralan način okončali svoju premijernu takmičarsku sezonu.

Preciznim udarcem sa bele tačke, Marko Obradović je u desetom minutu susreta doveo Kelte do prednosti, ali je domaćin preko Stefana Vuksića u 18. i Darka Živkovića u 29. miutu uspeo da stigne do rezultatskog preokreta.

Očekivalo se da će Avala 1939 u nastavku susreta uspeti da meč privede kraju na, po njih, najbolji mogući način, ali su momci u ljubičastoj sportskoj opremi zaigrali furiozno i prosto sa terena "oduvali" favorizovanog domaćina. Svojim drugim pogotkom Marko Obradović je u 70. minutu poravnao rezultat. Četiri minuta kasnije Dejan Lukić pogađa sopstvenu mrežu, a kada je pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka Filip Ratković doneo dva gola prednosti Novobeograđanima, bilo je jasno da je senzacija na dohvat ruke. Konačan rezultat, svojim trećim pogotkom u poslednjim trenucima meča postavio je Marko Obradović.

 

 

- Međuopštinska liga Beograd - "grupa B", 25. kolo:

Avala 1939 (Beli Potok) - Kelti (Novi Beograd) 2:5 (2:1)

Stadion: FK Avala 1939

Gledalaca: 60

Sudija: Branislav Živanović

Strelci: S. Vuksić 18`, D. Živković 29`; M. Obradović 10`(11.m), 70`, 90`, D. Lukić 74`(a.g.), F. Ratković 85`

Žuti kartoni: L. Trbović, N. Gizdić (2), D. Lukić (Avala 1939); D. Bajić (Kelti)

Crveni karton: N. Gizdić (Avala 1939)

Avala 1939 (Beli Potok): Jovanović, Živković, Rajković, Milošević, Perić (Jovičić), Vuksić, Lukić (Erić), Trbović, Ćulibrk, Filipović, Petrović (Gizdić).

Kelti (Novi Beograd): Lazić, Bajić (Milenković), Mihajlović, Stanković, Obradović, Stojaković (Jovičić), Ratković (Rašić), Krstović, Dimitrić (Lazić), Nedeljković (Mićović), Kuridža.

Ovim porazom Avala 1939 je šampionat okončala na drugoj poziciji. Sa druge strane, Kelti fantastičnu polusezonu mogu da okončaju na sjajan način narednog vikenda kada će dočekati PKB iz Kovilova i svi u redovima novobeogradskog kluba, nadaju se da proleće mogu okončati bez poraza što bi bio sjajan zamajac za ono što sledi od naredne jeseni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading