FOTO UBOD: Zasluženo slavlje - kako je šampion obeležio istorijsko ostvarenje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.05.2023

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampionska zvona oraila su se Novim Beogradom.

FOTO UBOD: Zasluženo slavlje - kako je šampion obeležio istorijsko ostvarenje!

Foto: FK IMT

Novobeogradski IMT prvi put u svojoj istoriji obezbedio je plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala. "Traktoristi" su sezonu okončali sa 22 trijumfa, devet remija i šest poraza i u Superligu Srbije ulaze kao prvoplasirani sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani pančevački Železničar.

 

U poslednjem meču 7. kola plej-of faze takmičenja, IMT je na stadionu u Vojvođanskoj ulici dočekao ekipu RFK Novi Sad 1921 i ne samo da su utakmicu okončali sa nova tri boda, već su zabeležili i najubedljiviji ovosezonski trijumf. Popularni "kanarinci" su ispraćeni u "srpsku Atinu" sa sedam komada u mreži, što je ujedno i najveće rezultatsko ostvarenje kluba sa Novog Beograda još od 14. marta 2020. godine kada su u okviru Srpske lige Beograd, istim rezultatom 7:1 savladali ekipu Lokomotive.

Susret protiv RFK Novog Sada 1921 obeležili su Vladimir Radočaj i Miloš Luković sa po dva postignuta gola, a mrežu golmana Save Prodanovića pogađali su i Veljko Kijevčanin, Dejan Vidić i Uroš Stamenić. Jedini pogodak za "kanarince" delo je Luke Milisavljevića u 56. minutu susreta.

Uoči susreta na stadionu Fudbalskog kluba Bežanije upriličena je i ceromonija dodele šampionskog pehara. Trofej najboljoj ekipi Prve lige Srbije za sezonu 2022/23 uručio je Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, a kako je sve izgledalo možete videti u foto galeriji.

 

- Plej-of Prve lige Srbije, 7. kolo (37. kolo):

IMT (Novi Beograd) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 7:1 (2:0)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 450

Sudija: Nikola Bikić

Strelci: V. Kijevčanin 13`, D. Vidić 31`, V. Radočaj 58`, 64`, U. Stamenić 62`, M. Luković 79`, 89`; L. Milisavljević 56`

Žuti kartoni: M. Luković (IMT); V. Mladenović, S. Prodanović (RFK Novi Sad 1921)

IMT (Novi Beograd): Kojić, Delević, Džinović, Glišić, Kijevčanin (L. Luković), M. Luković, Radočaj (Krstić), Savić, Stamenić (Stevanović), Stefanović (Stojanović), Vidić (Čarls). Trener: Nebojša Jandrić.

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Prodanović, M. Balabanović, V. Balabanović, Blagojević, Cucin, Daničić, Hrubik (Milisavljević), Milosavljev (Klimako), Milovanović (Radivojević), Mladenović (Mirković), Vujaklija (Živković). Trener: Branko Žigić.

Naredne sezne ekipa IMT-a će po prvi put u svojoj istoriji biti deo superligaškog karavana, a prema dostupnim informacijama svoje mečeve u eliti igraće na stadionu FK Voždovac, na popularnom krovu tržnog centra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading