CRVENO-BELI IPAK NISU USPELI: Pančevačka revija evrogolova pripala domaćinu! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.05.2023

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu uspeli, ali razloga za nezadovoljstvo ipak nema.

CRVENO-BELI IPAK NISU USPELI: Pančevačka revija evrogolova pripala domaćinu! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Železničar Pančevo

Na samo korak od velikog uspeha, zaustavljeni su fudbaleri Jedinstva sa Uba. U meču poslednjeg 7. kola plej-of faze Prve lige Srbije, fudbalerima sa stadiona "Dragan Džajić" bio je neophodan trijumf kako bi stigli do baraž mečeva za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, ali je novi superligaš iz Pančeva pokazao zašto će od jeseni na njegov stadion u gradu na obalama Tamiša, dolaziti najbolji srpski fudbalski klubovi.

 

Oko 500 ljubitelja fudbala prisustvovalo je meču na stadionu Sportskog centra "Mladost" u Pančevu i opšti je utisak da su obe ekipe priredile predstavu koja je mogla da zadovolji i najveće kritičare.

Od samog starta domaćin je krenuo ofanzivno ka golu Ubljana, ali se rezultat nije menjao u uvodnim trenucima. Sa druge strane gosti su pripretili u 13. minutu preko Karikarija koji je nakon soloprodora pao u šesnaestercu Pančevaca, a sudija Mladen Jakovljević se bez razmišljanja latio džepa i fudbaleru iz Gane pokazao javnu opomenu.

Igrao se 19. minut susreta kada je viđen moda i najlepši pogodak ovosezonskog srpkog klupskog fudbala. Raspalio je sa gotovo 30 metara Saša Tomanović, a lopta je završila u gornjrm desnom uglu crveno-belih. Paradom golman Ivan Jovanović je samo ulepšao gol.

 

 

Samo minut kasnije, Kvaku Karikari upošljava Danila Miladinovića, a ovaj sa ivice šesnaesterca udarcem po zemlji matira Živkovića za poravnanje rezultata.

Do odlaska na odmor viđena su još dva pogotka. Prvo je u 27. minutu Aleksandar Đorđević iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara udarcem preko živog zida doneo prenost "pančevačkoj dezelki", da bi dva minuta kasnije nakon kombinacije na desnom krilu i centaršuta, Kvaku Karikari po drugi put poravnao rezultat.

I u nastavku susreta domaćin prvi stiže do prednosti. Dario Grgić je u 47. minutu doveo Železničar do novog vođstva, a u 68. minutu Šaleta Kordić dovodi svoju ekipu do dva gola prednosti. Ipak, samo minut kasnije Zubairu Ibrahim vraća rezultatsku neizvesnost, a tačku na goleadu stavio je Marko Konatar desetak minuta pre kraja susreta.

 

- Plej-of Prve lige Srbije, 7. kolo:

Železničar (Pančevo) - Jedinstvo (Ub) 5:3 (2:2)

Stadion: Sportski centar "Mladost"

Gledalaca: 500

Sudija: Mladen Jakovljević

Strelci: S. Tomanović 19`, A. Đorđević 27`, D. Grgić 47`, Š. Kordić 68`, M. Konatar 78`; D. Miladinović 20`, K. Karikari 29`, Z. Ibrahim 69`

Žuti kartoni: S. Obradović (Železničar); K. Karikari, Z. Ibrahim, S. Denić (Jedinstvo)

Železničar (Pančevo): Živković, Balaž, Grgić, Hajdin, Jovanović (Simčević), Kordić, Lainović (Zuvić), Obradović, Petrović (Trifunović), Tomanović, Đorđević (Konatar).

Jedinstvo (Ub): Jovanović, Bogdanović, Denić, Doderović, Ibrahim, Karikari, Marković, Miladinović, Milanović (Adamović), Milićević, Vladisavlejvić.

Sezona je okončana. Pančevački Železničar će naredne sezone voditi borbu za superligaške bodove, dok fudbalerima Jedinstva sa Uba ostaje da u sezoni 2023/24 pokušaju da stignu do istorijskog plasmana u elitu. Potpuno je jasno da klub sa Uba iz godine u godinu napreduje i da će crveno-beli zsigurno u godinama pred nama biti ravnopravni učesnici superligaškog karavana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading