U KARAĐORĐEVU SE IZNENAĐENJA NE DOGAĐAJU: Solunac utabanom stazom grabi ka tituli - ostao je još samo jedan korak! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.05.2023

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo jedan korak deli ih od ostvarenja cilja.

U KARAĐORĐEVU SE IZNENAĐENJA NE DOGAĐAJU: Solunac utabanom stazom grabi ka tituli - ostao je još samo jedan korak! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Fudbaleri Solunca N&Đ Jerković iz Karađorđeva zabeležili su i 12. prolećni trijumf čime su stigli na korak od osvajanja liderske pozicije i plasmana u viši rang takmičenja, Vojvođansku ligu Sever.

 

U okviru 28. runde Područne fudbalske lige Subotica, sportski sastav iz Karađorđeva ubedljivo je na svom stadionu "Jovan Jerković Joca" savladao Napredak iz Nadalja i u ovom momentu, dva kola pre kraja takmičenja, ima sedam bodova više na tabeli u odnosu na drugoplasirani Đurđin koji ima i utakmicu manje odigranu.

Gosti su u Karađorđevo stigli sa svega 12 igrača, ali su i pored te činjenice tokom prvog poluvremena, bili ravnopravan protivnik na terenu. 

Ipak, u nastavku susreta u svega pet minuta, fudbaleri Solunca čak tri puta uspevaju da pronađu put lopti do mreže golmana Nemanje Polića. Bravu gostiju u 63. minutu otključao je Dušan Slijepčević, da bi dva minuta kasnije prednost duplirao Marko Kolundžija. Pitanje pobednika rešeno je već u 67. minutu kada mrežu Polića trese i Denis Barna.

Nakon stečene ubedljive prednosti, trener Medić je priliku pružio i rezervistima, da bi nakon nekoliko propuštenih povoljnih prilika, konačni rezultat ovog susreta postavio, svojim drugim pogotkom, najbolji strelac ekipe iz Karađorđeva, Marko Kolundžija. Igrao se 82. minut susreta.

 

- PFL Subotica, 28. kolo:

Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo) - Napredak (Nadalj) 4:0 (0:0)

Stadion: "Jovan Jerković Joca"

Gledalaca: 50

Sudija: Elena Mrđenović

Strelci: D. Slijepčević 63`, M. Kolundžija 65`, 82`, D. Barna 67`

Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo): Sabo, Paripović, Arežina, Slijepčević, Kangrga (Ž. Barna), Bogićević (Pejčić), Milikić, Kolundžija, Ćulim, D. Barna (Savović), Đuranović (Samardžija).

Napredak (Nadalj): Polić, Aleksijević, Miladinov, Plazačić, Svilar, Rankić, Miljević (Sekulić), Ergarac, Filipović, Jovanović, Šijačić.

Nakon susreta, fudbaler domaćeg sastava Bojan Ćulum je izjavio:

- Neverovatan niz naše ekipe ovog proleća, dvanaesta pobeda u nizu, što dovoljno pokazuje da smo jedna jako kompaktna i sjajna ekipa, koja igra odličan fudbal. Mada ovu utakmicu, tj. njen dobar deo nismo igrali kako znamo i umemo, ali je i protivnik bio dobro postavljen, odlično se branio, zaustavili su sve prilaze golu. Šezdeset minuta tvrde, borbene igre i onda pogodak koji nam je dao krila, načeli smo protivnika i zaigrali onako kako znamo, oslobodili se pritiska i za samo četiri, pet minuta rešili utakmicu sa tri brza pogotka. Čestitam mojim momcima na ovoj pobedi, zahvaljujem se navijačima i ekipi Napretka na fer utakmici. 

Ekiupu Solunca N&Đ Jerković iz Karađorđeva narednog vikenda očekuje gostovanje u Adi, gde bi eventualnim trijumfom protiv domaćeg AFK-a mogli i teoretski da obezbede šampionsku titulu i plasman u viši rang takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading