KALUĐEROVIĆ ODRŽAO ČAS STUDENTIMA: Lider neumoljiv na Bežaniji - OFK Beograd na korak od titule!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.05.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna prepreka je prebrođena i vrata višeg ranga takmičenja, širom su otvorena.

KALUĐEROVIĆ ODRŽAO ČAS STUDENTIMA: Lider neumoljiv na Bežaniji - OFK Beograd na korak od titule!

Foto: OFK Beograd

Fudbaleri OFK Beograda i nakon 14. prolećnog susreta ne znaju za neuspeh. "Romantičari" su na stadionu u Vojvođanskoj ulici zabeležili 13. trijumf u nastavku sezone čime su se našli na samo korak od toliko željnog plasmana u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

U okviru 29. kola Srpske lige Beograd, plavo-beli su ubedljivo savladali novobeogradski Studentski grad rezultatom 4:0.

I pored činjenice da je tokom utakmice veliko nevereme zahvatilo srpsku prestonicu, to nie sprečilo igrače obe ekipe da pruže zapaženu partiju u kojoj je stotinak ljubitelja fudbala moglo da uživa. 

"Romantičari" do rezultatske prednosti stižu u poslednjim trenucima prvog perioda igre. Andrija Kaluđerović je izveo kazneni udarac koji je golman Aleksandar Bojović zaustavio, ali se na njegovu nesreću lopta odbila do napadača plavo-belih koji u drugom pokušaju ne greši.

Dominacija gostiju nastavljena je i u drugom poluvremenu, a mreža "studenata" drugi put se zatresla u 58. minutu, a egzekutor je i ovoga puta bio Andrija Kaluđerović koji je stigao do svog desetog pogotka.

Samo dva minuta kasnije pitanje pobednika je bilo rešeno. Zbog nesportskog ponašanja, sudija Dušan Vićentijević je pokazao prerani put u svlačionicu Nikoli Đurđeviću, a brojčanu prednost gosti koriste u samom finišu susreta. Mrežu bojovića u 88. i 90. minutu zatresli su Nenad Kudrić i Marko Stojanović čime je ekipa sa stare Karaburme stigla do ubedljive pobede.

 

 

- Srpska liga Beograd, 24. kolo:

Studentski grad (Novi Beograd) - OFK Beograd (Beograd) 0:4 (0:1)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 100

Sudija: Dušan Vićentijević

Strelci: A. Kaluđerović 45`, 58`, N. Kudrić 88`, M. Stojanović 90`

Žuti kartoni: P. Popadić (Studentski grad); T. Todorović (OFK Beograd)

Crveni karton: N. Đurđević (Studentski grad)

Studentski grad (Novi Beograd): Bojović, Mladenović (Tufegdžić), Stefanović, Krstović (Ramović), Kožović, Popadić, Knežević (Džodan), Gavrilović, Mrđenović (Paunović), Dacić (Vučić), Đurđević. Trener: Goran Janković

OFK Beograd (Beograd): Stanković, Mimović, Marinković, Gojković, Plavšić, Smiljanić (Stojanović), Kasalica (Mićić), Bajić (Todorović), Đermanović, Minić, Kaluđerović (Kudrić). Trener: Simo Krunić

Fudbalere OFK Beograda narednog vikenda očekuje poslednji susret u aktuelnoj sezoni. Oni će na svom "Omladinskom stadionu" dočekati BSK Borču i u slučaju trijumfa prigrabiće šampionski pehar i postaće članovi prvoligaškog karavana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading