OSVAJAČ KUPA NASTAVIO SA RASPRODAJOM BODOVA: Knjaževčani ne mare za "careve" - Timočanin se gostio "na Bubnju"!

Autor:

Sport

28.05.2023

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak u realnost...

OSVAJAČ KUPA NASTAVIO SA RASPRODAJOM BODOVA: Knjaževčani ne mare za "careve" - Timočanin se gostio "na Bubnju"!

Foto: Sava Jojić

Pre samo par dana fudbaleri niškog Car Konstantina priredili su prvorazrednu senzaciju u finalu Kupa grada Niša kada su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Budućnost iz Popovca, čime su i pored, u rezultatskom smislu, katastrofalne sezone, uspeli da se okite peharom.

 

Ovoga puta u nedeljnom matineu u okviru 28. kola istočne grupe srpskoligaškog karavana, popularni "carevi" poraženi su u duelu protiv knjaževačkog Timočanina.

Od prvog sudijskog zvižduka gosti su preuzeli terensku inicijativu i već u petom minutu susreta stigli su i do prednosti. Nakon centaršuta čuvar mreže domaćih Perić je loše procenio let lopte koja stiže do Videnovića kojm nije bilo teško da je glavom sprovede u mrežu.

Samo dva minuta kasnije Knjaževčani su mogli i da dupliraju prednost, ali je ovoga puta golman Perić maestralno intervenisao.

Propušteno gosti nadoknađuju u drugom delu prvog poluvremena. Igrao se 35. minut kada su gosti preko Božića na poziciji levog krila organizovali kontranapad, usledio je pas u sredinu koji koristi Živić.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u drugom minutu nastavka. Nakon asistencije Petrovića, Živić se najbolje snašao u šesnaestercu domaćina i svojim drugim pogotkom doneo nedostižnu prednost Timočaninu.

I u nastavku meča gosti su imali više od igre, ali zahvaljujući golmanu Periću mreža Car Konstantina se više nije tresla, a sam finiš meča donosi i počasni pogodak Nišlija. Nakon centaršuta Lazareviča iz slobodnog udarca, najviši pred golom Knjaževčana bio je Aleksa Dušanić čime je domaćin smanjio prednost protivnika, ali je istovremeno time bio postignut i konačni rezultat ovog susreta.

 

- Srpska liga Istok, 28. kolo:

Car Konstantin (Niš) - Timočanin (Knjaževac) 1:3 (0:2)

Stadion: "Bubanj", Niš

Strelci: A. Dušanić za Car Konstantin); Videnović i Živić (2) za Timočanin

Odavno je poznato da će ekipa Car Konstantina od naredne sezone biti deo zonskog fudbalkog ranga. "Carevi", dva kola pre kraja takmičenja imaju svega četiri osvojena boda, a do zvaničnog oproštaja od srpskoligaškog fudbalskog ranga, ostalo im je gostovanje u Meševu, dok u psolednjoj takmičarskoj rundi "na Bubnju" dočekuju OFK Brzi Brod.

Ekipa Timočanina se trenutno nalazi na visokoj šestoj poziciji sa 45 osvojenih bodova, a do okončanja sezone 2022/23 sastaće se sa Pčinjom na svom terenu, dok će na oproštaju od aktuelne sezone gostovati na pirotskom stadionu "Dragan Nikolić".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading