VEROVALI, ILI NE: Administrativnom odlukom, klub ostao bez DELA TERENA! Šampionska fudbalska bajka dovedena u pitanje - POMOĆ im je sada NEOPHODNA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.05.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što je činjeno prethodnih godina, može se raspršiti kao mehur od sapunice...

VEROVALI, ILI NE: Administrativnom odlukom, klub ostao bez DELA TERENA! Šampionska fudbalska bajka dovedena u pitanje - POMOĆ im je sada NEOPHODNA!

Foto: FK Junior Novo Naselje

Fudbalski klub Junior Novo Naselje iz Valjeva suvereno u aktuelnoj sezoni drži lidersku poziciju na tabeli Međuopštinske lige Kolubara - "grupa Zapad". Ekipa iskusnog trenera Bratislava Radenkovića u ovom momentu, tri kola pre kraja šampionata, ima osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napredak iz Jajčića i samo bi sportsko čudo moglo da spreči klub da od naredne jeseni ne krene u žetvu bodova u višem rangu takmičenja, Kolubarskoj okružnoj ligi.

 

Međutim, pored sjajnih ostvarenja na zelenom tepihu, sportski kolektiv iz valjevskog Novog Naselja našao se pred gotovo nerešivim problemom koji se može i mora svrstati u rubriku "verovali, ili ne". Naime, klubu je nedavno saopšteno da će po okončanju ovosezonskog takmičenja ostati bez polovine svog igrališta, što samim tim ovaj renomirani kolektiv dovodi i na samu ivicu opstanka. Vlasnik parcele na kojoj se nalazi sporni deo terena, odlučio je da navedenu zemlju iznajmi trećoj osobi, čime fudbaleri Juniora praktično ostaju na ulici.

Tim povodom kontaktirali smo prvog čoveka tima iz Zovog Naselja, Zorana Radovanovića koji sa velikim razočarenjem objašnjava celokupnu situaciju:

- Pretprošle godine, zajedno sa grupom prijatelja, preduzetnika iz ovog dela Srbije, preuzeo sam klub koji ne samo da je ostvarivao loše rezultate, već je praktično bio i pred gašenjem. Zajedničkim snagama napravili smo uzoran sportski kolektiv i ozbiljan klub koji u svakom momentu na terenu zna šta želi. Doveli smo adekvatna pojačanja, pa čak i igrače sa internacionalnim iskustvom i to je naravno dalo rezultat - započeo je Radovanović svoje izlaganje i nastavio:

- Doveli smo i iskusnog stručnjaka Bratislava Radenkovića koji je svojim znanjem i iskustvom doneo dodatni napredak i sada se nalazimo na korak od Kolubarske okružne lige, a tu se naše ambicije ne završavaju i ako Bog da već leta 2024. godine bićemo i članovi zonskog ranga takmičenja.

Foto: FK Junior Novo Naselje

Iskusni stručnjak Bratislav Braca Radenković

 

Zatim se prvi čovek Junior Novo Naselja osvrnuo i na aktuelnu situaciju:

- Već više od decenije i po klub svoje mečeve odigrava na igralištu u Grabovici, ali nam je nedavno saopšteno da po okončanju sezone ostajemo bez svog terena, jer je parcela na kojoj se polovina našeg igrališta nalazi, prodata i nalazimo se u zaista nezavidnom položaju. Moram da napomenem da je i nekadašnje klupsko igralište koje se nalazi na ulasku u Valjevo predato na korišćenje poljoprivrednoj školi, tako da se ekipa ni tamo ne može vratiti. Razgovarao sam i sa novim vlasnikom sportnog zemljišta, ali suma koju potražuje kako bi mi iznajmili "deo svog terena" je suviše velika za parcelu od 40 ari obradivog zemljišta.

Da li ste se nekome obraćali povodom celikupne situacije?

- Imao sam prilke da razgovaram sa gradonačelnikom grada Valjeva. On nam je obećao pomoć, ali kada će do toga doći, zaista ne znam. Da budem potpuno jasan. Mi ne trežimo da nam neko gradi stadion. Samo da dobijmo parcelu, a mi ćemo iz svojih sredstava uraditi kompletnu infrastrukturu i prostorije i reflektore, sve što treba. Našim utakmicama redovno prisustvuje 300 do 500 ljubitelja fudbala  i zaista mi je nejasno da naselje koje broji 10.000 stanovnika ne može da pronađe parče zemlje za igralište koje bi i mnogu decu odvojilo od ulice i gurnulo u sport. Već smo imali i ve dogovoreno da od 1. juna krenemo i sa školom fudbala koju bi pohađalo pedesetak mališana, ali trenutno sve mora da bude stopirano, dok ne rešimo pitanje igrališta - rezignirano poručuje Zoran Radovanović.

 

 

Za kraj, čelnik kluba je i dodao:

- Nedavno sam bio i na Ubu i gledao meč Vrelo Sporta koji ulazi u viši rang takmičenja. Pa sam Ub ima pet vrhunskih stadiona kakvih nemaju ni pojedini srpskoligaši. Zbog toga fudbal na Ubu i napreduje. Jedinstvo će uskoro i u Superligu, Vrelo Sport će naredne sezone igrati Srpsku ligu, a šta je sa Valjevom? Kako se odvija situacija u Srpskoj ligi Zapad, nisam siguran da će Valjevo naredne sezone imati i srpskoligaša.

Na kraju da naglasimo, niko u redovima Junior Novog Naselja ne želi bilo šta nemoguće. Samo traže parče zemlje na kojem bi o sopstvenom trošku mogli da narpave sportski objekat koji bi značio i stanovnicima Novog Naselja i koji bi ne samo omogućio bolje rezultate seniorskog pogona, već bi uticao i na razvoj dece koja bi umesto ulice, svoje slobodno vreme provodili u sportskoj i fudbalskoj priči.

Junior Novo Naselje zaslužuje pomoć.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading