UOČI BORBE ZA DUPLU KRUNU: Klub se prisetio svog najvećeg ostvarenja u najmasovnijem takmičenju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.05.2023

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi velika borba za finale...

UOČI BORBE ZA DUPLU KRUNU: Klub se prisetio svog najvećeg ostvarenja u najmasovnijem takmičenju!

Foto: FK Zemun

Fudbalski klub Zemun iza sebe ima više nego uspešnu sezonu. Kada je reč o takmičenju u okviru Srpske lige Beograd, Gornjovarošani se trenutno nalaze na liderskoj poziciji i pet kola pre kraja šampionata imaju isto toliko bodova više u odnosu na prvog pratioca, OFK Beograd.

 

Istovremeno, klub je tokom prethodne jeseni izborio plasman u samu završnicu Kupa Srbije na teritoriji Fudbalskog saveza Beograda, a u polufinalnoj rundi sastaće se sa BSK Borčom. U navedenom susretu plavo-zeleni su apsolutni favoriti i u slučaju uspeha dolaze na prag osvajanja Duple krune u aktuelnoj sezoni.

Uz najavu predstojećeg kup susreta, klub iz Gornje Varoši se na svojoj zvaničnoj Instagram stranici prisetio i moždasvog najvećeg ostvarenja u najmasovnijm klupskom takmičenju.

Fudbaleri Zemuna su u sezoni 2007/08 igrali finale Kupa Srbije gde su poraženi od Partizana rezultatom 0:3, ali se ipak kao veće ostvarenje smatra uspeh ostvaren u sezoni 1981/82 kada su Zemunci u tadašnjem Kupu Maršala Tita eliminisali člana "velike četvorke" jugoslovenskog fudbala, ekipu splitskog Hajduka.

 

Na Gradskom stadionu u Zemunu, tadašnja Galenika je 18. novembra 1981. godine, pred, prema nezvaničnim informacijama, oko 20.000 navijača u četvrtfinalu kup takmičenja rezultatom 2:1 savladala "splitske bile". 

Hajduk je sa bele tačke u 36. minutu došao do prednosti pogotkom Gudelja. Šest minuta kasnije Santrač je poravna o rezultat, a veliki trijumf ekipi Galenike doneo je Brkić u desetom minutu nastavka susreta.

Ipak, već u narednoj rundi Zemunci su eliminisani pošto ih je savladao budući osvajač trofeja, Crvena zvezda, rezultatom 4:1.

Foto: FK Zemun

Borba za finale

 

- Kup Srbije na teritoriji FS Beograda, polufinale:

Zemun (Zemun) - BSK Borča (Borča)

Stadion: Gradski stadion u Zemunu

Datum: Sreda, 3. maj

Početak: 16.30 časova

Da podsetimo, nakon kup duela protiv BSK Borče, Zemunci će se u okviru 26. runde beogradske grupe srpskoligaškog karavana u subotu 6. maja sastati sa istim rivalom, s tim što će navedeni susret biti odigran na "Vezelj Parku" u Borči.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading