POTPUNI KRAH: Hoće li se naći neko da "povuče ručnu"?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.05.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni teoretske šanse za opstanak više nemaju.

POTPUNI KRAH: Hoće li se naći neko da "povuče ručnu"?

Foto: Starsport

Fudbaleri čajetinskog Zlatibora u sezoni 2020/21 bili su članovi srpske fudbalske elite i zajedno sa najboljim domaćim klubovima vojevali su bitke za superligaške bodove.

 

Samo dve sezone kasnije klub je skliznuo u ponor trećeligaškog ranga takmičenja.

Naime, u nedelju 30. aprila ekipa Zlatibora je u okviru 3. kola plej-aut faze Prve lige Srbije gostovala u Gornjem Milanovcu gde je podelila bodove u duelu sa domaćim Metacem (1:1) čime su i teoretski, četiri kola pe kraja ovosezonskog takmičenja, izgubili šansu da očuvaju status prvoligaša.

 

 

Ekipa iz Čajetine u dosadašnjem toku šampionata u oviru drugog stepena srpskog klupskog fudbala ostvarila skor od pet pobeda, 12 remija i 16 poraza i sa 27 osvojenih bodova trenutno zaostaju čak 13 u odnosu na poslednjeg protivnika koji se nalazi u "sigurnoj zoni".

Do kraja takmičenja na raspolaganju je 12 bodova, tako da je sudbina nekadašnjeg superligaša zacementirana i na "Švajcariji" će se od naredne jeseni igrati mečevi zapadne grupe srpskoligaškog karavana.

Da podsetimo, uspon Zlatibora započeo je u sezoni 2013/14 kada su iz Zlatiborske okružne lige stigli do zonskog ranga takmičenja, a zatim su za šamo šest sezona stigli i do elite. Ostaje da se vidi hoće li Zlatibor uspeti da "povuče ručnu" i spreči povratak na početne pozicije.

Do kraja ovosezonskog takmičenja Zlatibor će se još sastati sa kruševačkim Trayalom, beogradskim Radom, OFK Vršcem, dok će se u poslednjem kolu u Klupcima protiv Loznice i zvanično oprostiti od Prve lige Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading